Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-04-2016

Daugavpils tūrisma darbinieki piedalījās nozares speciālistu apmācībās


Pirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma, 18.aprīlī, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras tūrisma darbinieki piedalījās Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme”  organizētajās  apmācībās, kas tika rīkotas Rēzeknes tūrisma  attīstības centra telpās.

Apmācību laikā tūrisma nozares profesionāle ar 42 gadu darba stāžu nozarē, Biznesa augstskolas “Turība” lektore Mg. sc. soc. Anda Rezgale vadīja  nodarbības, kurās akcentēja jautājumus un galvenās problēmas  tūrisma informācijas centru (TIC)  ikdienas darba organizēšanas procesā un klientu apkalpošanā kopumā. Pēdējo gadu laikā vairākās Latgales pašvaldībās darbu sākuši jauni tūrisma speciālisti, kuriem  šādas zināšanas ir   nepietiekamas, arī tūrisma speciālistiem, kas šajā nozarē strādā jau vairākus gadus, vienmēr ir aktuāli profesionālās pilnveidošanās jautājumi, kas jo sevišķi ir noderīgi uzsākot jauno tūrisma sezonu. Apmācību laikā tika pārrunātas arī galvenās darba aktualitātes jaunajā tūrisma sezonā. Pavisam drīz  Latgalē un arī Daugavpilī gaidāmas vairākas nopietnas tūrisma nozares profesionāļu vizītes: 25.aprīlī pieredzes apmaiņas braucienā ieradīsies Vidzemes tūrisma speciālisti, bet maija sākumā – Krievijas tūrisma operatori un Polijas blogeri, kas gatavos publikācijas. Šīs vizītes tiks īstenotas pateicoties Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme”, Latgales reģiona attīstības aģentūras, Biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs”, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamenta, kā arī Daugavpils tūrisma uzņēmēju un objektu apsaimniekotāju atbalstam.

Zīmīgi, ka šogad tās jau bija otrās apmācības, kuras organizēja Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme”.  5.aprīlī Rugāju novada viesu mājā “Rūķīši” eksperts ar 25 gadu pieredzi viesnīcu un tūrisma jomā Aivars Alvaro Provejs (Višī, Francija) Latgales tūrisma uzņēmējiem stāstīja par kvalitāti tūrisma uzņēmumā.

Apmācības noslēgsies 17.maijā, kad Preiļu Galvenajā bibliotēkā ar Latgales tūrisma nozares speciālistiem tiksies Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības zinātniskā institūta vadošā pētniece, neatkarīgā eksperte Dr. oec. Aija van der Steina, kas lasīs lekciju un sniegs praktiskus padomus inovatīva piedāvājuma veidošanā un komunikācijā ar klientu.

 

Informāciju sagatavoja:

Lolita Kozlovska

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā

+371 65422818

info@visitdaugavpils.lv

www.visitdaugavpils.lv

 

Attēlā: Nodarbības tūrisma nozares speciālistiem vada lektore Mg. sc. soc. Anda Rezgale 

Foto: Rēzeknes tūrisma attīstības centra arhīvs




Atpakaļ