Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-04-2016

Ar 1. maiju tiek ieviesta licencēta makšķerēšana (VIDEO)


Kopš 2014. gada ar Latvijas Zemkopības ministrijas Zivju fonda finansiālo atbalstu Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvalde īsteno projektus, kas ir vērsti uz zivju krājumu saglabāšanu un pavairošanu vietējās ūdenstilpēs. Pagājušā gada martā stājās spēkā saistošie noteikumi par licencētu makšķerēšanu Lielajā Stropu ezerā. Pieņemtais dokuments ļauj atrisināt uzreiz vairākus uzdevumus, tai skaitā tos, kas skar saimnieciskās darbības veikšanu un maluzvejniecības novēršanu. Nodrošināt kārtību pilsētas ūdenstilpēs palīdz aprīkojums, kas tika iegādāts par Zivju fonda līdzekļiem: laiva, motors, piekabe, kvadracikls, termokamera, nakts redzamības ierīce, fotoaparāts, binoklis. Visi šie tehniskie līdzekļi tiek izmantoti reidu laikā, kuri tiek rīkoti jebkurā diennakts laikā visa gada garumā un kuros piedalās KSP speciālisti, Valsts un pašvaldības policijas inspektori, kā arī Latgales reģionālās vides pārvaldes pārstāvji. Šī gada laikā jau ir veikti 9 kopīgie reidi.

Licencētas makšķerēšanas ieviešana Lielajā Stropu ezerā  pagājušajā gadā pašvaldībai nodrošināja pieeju Zivju fonda resursiem, kas agrāk nebija iespējams. Pateicoties tam, kā arī pilsētas domes speciālistu ieinteresētībai un kompetencei, Daugavpils ieguva iespēju šogad īstenot vēl vairākus projektus, daļa no kuriem ir veiksmīgi aizstāvēti un ieguvuši finansējumu.

Makšķerniekiem-amatieriem vecumā no 16 līdz 62 gadiem ir jāiegādājas licences katru gadu. Tāpat kā iepriekš, 2016. gadā licencētā makšķerēšana tiek organizēta visā ezera platībā no 1. maija līdz 30. novembrim. Makšķerēšana no laivām un citiem ūdens transporta līdzekļiem vasaras laikā ir atļauta jebkurā gaišajā diennakts laikā. Makšķerniekiem ir jābūt klāt arī personas apliecinošam dokumentam un makšķernieka kartei. Licences maksa ir atkarīga no makšķerēšanas ilguma: licence vienai dienai – 1 eiro, mēnesim – 3 eiro, trīs mēnešiem – 5 eiro, visai sezonai – 10 eiro. Ar jautājumiem saistībā ar licencēšanu ir jāvēršas KSP (Saules ielā 5a) klātienē vai pa tālruni 654 76475. Licenci var iegādāties arī interneta mājaslapā www.epakalpojumi.lv.

 




Atpakaļ