Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-04-2016

Uzsākta Ilgtspējīgas enerģijas rīcības plāna izstrāde un sertificētas energopārvaldības sistēmas ieviešana


Sadarbībā ar ekspertiem energopārvaldības jomā ES projekta “50000&1 SEAPs”  ietvaros, Daugavpils pilsētas pašvaldība uzsāka Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas enerģijas rīcības plāna izstrādi 2016.-2020.gadam un Energopārvaldības sistēmas izveidi, turpmāk veicot pašvaldības sertifikāciju, tādējādi nodrošinot sertificētas eneropārvaldības sistēmas ieviešanu.

Energopārvaldības sistēma tiks ieviesta kā Ilgtspējīgas enerģijas rīcības plāna sastāvdaļa, atbilstoši LVS EN ISO 50001 standartam, ņemot vērā attiecīgos normatīvos aktus. Energopārvaldība iekļauj dažādus rīkus, vadlīnijas un ieteikumus, lai palīdzētu pašvaldībai optimizēt enerģijas resursu izmantošanu, plānojot un ieviešot energotaupības pasākumus, turklāt, darot to videi draudzīgā veidā.

SIA „Ekodoma” eksperti 2015.gadā veica Daugavpils pilsētas pašvaldības ēku, ielu apgaismojuma un pašvaldības transporta energopatēriņa auditu, kā arī šo datu apkopošanu un analīzi. Tika organizētas apmācības darbiniekiem un vairāki izglītojoši pasākumi energopārvaldības jomā Daugavpilī (semināri, Enerģija diena daudzdzīvokļu māju vecākajiem un Enerģijas forums “Efektīva enerģijas patērēšana ēkās”).

Projektu plānots pabeigt 2017.gada februārī.

 

Informāciju sagatavoja:

Helēna Trošimova

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas

Telpiskās attīstības plānotāja

Tālr.: +371 654 76800

E-pasts: helena.trosimova@daugavpils.lv         




Atpakaļ