Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-04-2016

PAS „Daugavpils siltumtīkli” iesniegusi SPRK siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu papildinājuma projektu


Pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli” iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu papildinājuma projektu.

Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekts paredz paplašināt spēkā esošo tarifu ar četrām jaunām pozīcijām pie dabasgāzes tirdzniecības cenas no 128,06 līdz 149,40 eiro par tūkstoti normālo kubikmetru (EUR/tūkst.n.m3) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ar piedāvāto gala tarifu - attiecīgi no 42,51 līdz 45,02 eiro par megavatstundu (EUR/MWh).

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar AS „Latvijas Gāze” dabasgāzes tirdzniecības cenas iespējamo samazināšanos līdz tādam līmenim, kādu neparedz patlaban spēkā esošais tarifs.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” sniedzamā siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs, kā zināms, ir atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas. Pēdējos gados dabasgāzes tirdzniecības cena ir jūtami samazinājusies. Turpinoties šādai tendencei, PAS „Daugavpils siltumtīkli” var nonākt situācijā, ka tai nebūs apstiprināto tarifu pēc kuriem strādāt, piegādājot patērētājiem siltumenerģiju. Lai to nepieļautu, uzņēmums ir iesniedzis SPRK tarifa papildinājuma projektu.

Martā siltumenerģijas tarifs Daugavpilī bija 48,18 EUR/MWh, bet aprīlī - 46,63 EUR/MWh. Saskaņā ar AS „Latvijas Gāze” prognozēm, maijā siltumapgādes gala tarifs būs 45,85 EUR/MWh. Tādējādi maija tarifs kļūs par pēdējo apstiprināto tarifu tabulā, kas atbilst gāzes cenai 156,52 EUR/tūkst.n.m3.




Atpakaļ