Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-04-2016

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā straujš tūristu skaita pieaugums


Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras lēmums mainīt Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra (DCKIC) darba laiku, lai uzlabotu pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, ir devis ļoti pozitīvu rezultātu.

Sākot ar februāri Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs (DCKIC) strādā katru dienu no 10:00 līdz 19:00, ieskaitot sestdienu, bet svētdien – no 10:00 līdz 17:00. Pateicoties centra jaunajam darba laikam ir palielinājies tūristu pieplūdums.

Apkopojot Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra statistikas datus par 2016. gada 1. ceturksni, var secināt, ka centru ir apmeklējuši 1669 apmeklētāji, kas ir par 602 cilvēkiem jeb 36% vairāk, salīdzinot ar 2015. gada attiecīgo periodu. Apmeklētāji bija ieradušies no dažādām valstīm. Tā, piemēram, 24,7% bija daugavpilieši, 44,7% ieradās no pārējām Latvijas pilsētām, savukārt 30,6% no ārvalstīm (lielākoties no Lietuvas - 7,2%, Krievijas - 6,2% un Vācijas - 1,9%).

2016. gada janvārī tūristu skaita pieauguma temps bija samazinājies par 19% salīdzinot ar iepriekšējo gadu, taču jau februārī, kad centrs sāka strādāt arī brīvdienās, tas palielinājās par 46% jeb par 271 apmeklētājiem. Martā tūristu skaits turpināja augt, pieaugot par 45% jeb 383 apmeklētajiem, kas skaidrojams ar to, ka sākas aktīvā tūrisma sezona. Daugavpils cietoksnis interesē gan ārvalstu tūristus, kas apmeklē Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centru pirmo reizi, gan vietējos iedzīvotājus, kas brauc cietoksni apskatīt atkārtoti.

Atgādinām, ka Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā var iegūt informāciju par cietokšņa vēsturi, tā būvniecības gaitu, populārākajām apskates vietām un nākotnes vīziju, kā arī plānotajiem pasākumiem. Te cietokšņa apmeklētāji var saņemt arī bukletus, cietokšņa tūristu kartes, kā arī iepazīties ar nelielu vēstures ekspozīciju.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras DCKIC klientu apkalpošanas speciāliste Karolīna Dedele.




Atpakaļ