Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-04-2016

Šogad Daugavpils pašvaldība turpina programmu, kas paredz zivju resursu pavairošanu pilsētas ūdenstilpēs


Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti sagatavoja un iesniedza Zemkopības ministrijas Zivju fondam vēl 4 projektus. 3 projektu aizstāvēšana Zivju fondā jau notikusi, ceturto projektu plānots aizstāvēt aprīļa beigās.

Komunālās saimniecības pārvaldes tehniskais direktors Teodors Binders skaidro, ka divi projekti paredz zivju resursu pavairošanu pilsētas ūdenstilpēs. Stropoka un Šūņu ezeros plānots ielaist 10 tūkst. līdakas mazuļu, bet Lielajā Stropu ezerā- 25 tūkst. zandarta mazuļu. Šis projekts ir aizstāvēts 22. martā, vienīgi veiktas izmaiņas saistībā ar zivju mazuļu daudzumu. Pieņemts lēmums samazināt līdaku mazuļu skaitu, kas tiks ielaisti Stropoka ezerā, jo ezers ir neliels.

Trešais projekts paredz iedzīvotāju informēšanu par zvejas noteikumiem pilsētas ūdenstilpēs. Ar šī gada 1. februāri ir stājušies spēkā Ministru kabineta  jaunie noteikumi, tāpēc projekta ietvaros tiks izdoti bukleti, ko bez maksas izsniegs zvejniekiem. Šī projekta aizstāvēšana notika 7. aprīlī, bet rezultāti vel nav zināmi.

Vēl viena projekta realizācija palīdzēs uzlabot komunālās saimniecības  materiāli tehnisko bāzi. Plānots iegādāties laivu, kas aprīkota ar speciālu tehniku, kas ļaus tīrīt ūdens krātuves un novērsīs ezeru aizaugšanu.  Šī projekta aizstāvēšana notiks aprīļa beigās.

Šo projektu realizācijai plānoti 23 835 eiro- 10% būs pašvaldības līdzfinansējums, pārējo summu piešķir Zivju fonds.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ