Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-04-2016

IV Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums


2016.gada 2. jūnijā Daugavpilī  notiks pilsētai nozīmīgākais notikums uzņēmējdarbības attīstības jomā  – IV Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kuru šogad organizē Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Foruma mērķis ir uzņēmēju sadarbības iespēju veicināšana un starptautisku biznesa kontaktu veidošana uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Galvenā foruma tēma šogad tiek vērsta uz Latgales reģiona ekonomisko nozīmi, Latgales

Speciālās ekonomiskās zonas izveidošanu un investīciju piesaisti. Foruma uzmanības centrā ir metālapstrādes, kokapstrādes un tekstilrūpniecības uzņēmumi.

Paralēli foruma sesijai tiks organizēta B2B platforma, kuras laikā uzņēmēji brīvā formā varēs

smelties iedvesmu no citu uzņēmēju labās prakses piemēriem, veidot sadarbības tīklus un mācīties no ārzemju uzņēmēju pieredzes ilgtspējīgas uzņēmējdarbības veidošanā.

Foruma noslēgumā dalībnieki varēs izbaudīt “Mākslas nakts” aktivitātes Daugavpils Cietoksnī,   piedalīties Daugavpils pilsētas svētku pasākumos, kā arī apmeklēt Daugavpils tūrisma objektus un iepazīt pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu.

III Starptautiskajā Austrumbaltijas biznesa forumā, kas notika  Daugavpilī 2014.gadā, piedalījās  

438 dalībnieki un tika pārstāvētas desmit valstis. Lielākās delegācijas bija no Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Moldovas un Latvijas. Savukārt, Biznesa kontaktbiržā iesaistījās 170 dalībnieki.

Šogad forumā tiek gaidīti pārstāvji no Skandināvijas un Polijas, kā arī pārstāvji no Latvijas kaimiņvalstīm. Ir uzaicinātas arī Daugavpils sadraudzības pilsētas, lai piesaistītu foruma darbam šo pilsētu uzņēmējus. Latgales pašvaldībām tiek piedāvāta iespēja piedalīties forumā kopā ar savu sadraudzības pilsētu uzņēmējiem, kas ir ieinteresēti sadarboties ar Daugavpils uzņēmējiem. Pieteikumi no ārvalstu dalībniekiem un vietējiem uzņēmējiem tiek gaidīti līdz aprīļa mēneša beigām.




Atpakaļ