Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-04-2016

Pleskavā notika darba tikšanās par lielu pārrobežu infrastruktūras projektu


Otrdien, 5. aprīlī Daugavpils pilsētas domes delegācija viesojās sadraudzības pilsētā Pleskavā (Krievija). Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, Projektu nodaļas vadītāja Svetlana Krapivina un eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins tikās ar Pleskavas pilsētas mēra vietnieku Igoru Sirotinu, Pleskavas pilsētas administrācijas vadītāju Igoru Kalašņikovu un citiem pilsētas domes un administrācijas speciālistiem.

Tikšanās mērķis bija apstiprināt un precizēt abu pilsētu plānus attiecībā uz Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas  infrastruktūras projektu kultūras mantojuma saglabāšanas jomā.

Kā atzīmēja Pēteris Dzalbe, projekta ietvaros Daugavpils cietoksnī tiek plānots restaurēt bijušo Pulvera pagrabu un pielāgot to multifunkcionālā izstāžu centra vajadzībām, kur pamatekspozīciju varētu veidot latviešu slavenā keramiķa Pētera Martinsona darbi. Pleskavas kolēģi plāno atjaunot bijušo Ģenerāļa māju Veļikajas upes krastā un pielāgot to Tūrisma informācijas centra vajadzībām. Vēl viens projekta partneris, Cesvaines novada dome, cer piesaistīt finansējumu 2002. gadā ugunsgrēkā cietušās Cesvaines pils vienas zāles atjaunošanai. Tā, caur kultūras mantojuma objektu saglabāšanu partneri veicinās jaunu tūrisma produktu veidošanu un pārrobežu reģiona pievilcības paaugstināšanu tūrisma, kultūras sakaru un biznesa attīstības nolūkos.

Pilsētu pārstāvji izrunāja sadraudzības partneru turpmākas sadarbības iespējas, izanalizēja pastāvošos riskus un iezīmēja iespējamus risinājumus.

Tikšanās noslēgumā Pleskavas pilsētas mēra vietnieks Igors Sirotins pateicās Daugavpils pilsētai par ielūgumu uz 4. Starptautisko Austrumbaltijas biznesa forumu, kā arī aicināja Daugavpils pārstāvjus ņemt dalību 23. Starptautiskajā universālajā izstādē „Pskov-Ekspo 2016”.

Vizītes otrajā daļā Daugavpils delegācijai izrādīja objektus Pleskavas vēsturiskajā centrā, kurus plāno saglabāt un attīstīt projekta ietvaros, kā arī notika   projekta darba grupas sanāksme par projekta pieteikuma sagatavošanas jautājumiem.

Projekta īstenošanu ir plānots uzsākt 2017. gada otrajā pusē.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Mahļins

Domes Attīstības departamenta Projektu nodaļas eksperts projektu jautājumos

artjoms.mahlins@daugavpils.lv




Atpakaļ