Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-04-2016

Policijas pārstāvji pārrunāja sadarbības iespējas (VIDEO)


5. aprīlī Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas ēkā notika apspriede, kurā piedalījās Domes izpilddirektore Inga Goldberga, Valsts un pašvaldības policijas vadība un pārstāvji. Tika pārrunātas sadarbības perspektīvas, lai nodrošinātu kārtību pilsētas teritorijā. Šīs tēmas aktualitāti apstiprina fakts, ka šajā pašā dienā valdības līmenī tika skatīti Valsts policijas un vietējo pašvaldību policijas institūciju partnerības pilnveidošanas jautājumi. Iesaistītās puses uzskata, ka kārtības sargu sadarbība ir ilglaicīga un veiksmīga: notiek informācijas apmaiņa, policisti patrulē pilsētas ielas masu pasākumu laikā, palīdz notvert noziedzniekus. Tikai šajā gadā pašvaldības policijas darbinieki ir nodevuši Valsts policijai 23 noziedzīgu darbību veicējus. Daži no tiem bija izsludināti meklēšanā, citi tika aizturēti uz karstām pēdām. Tālākās sadarbības nostiprināšanas pamatā ir pagājušajā gadā izstrādātā pašvaldības policijas attīstības koncepcija.

Darba uzlabošanos veicina arī licencētā policistu apmācības programma. Personālsastāva sagatavošana tiek īstenota vairākos virzienos.

Tikšanās dalībnieki atzīmēja arī ielu video novērošanas sistēmas darba efektivitāti. Pašlaik pilsētas teritorijā darbojas 91 kamera, kas nodrošina plašu pārskatāmību dienas un nakts laikā. Šogad tiks uzstādītas vēl 25 kameras, daļai no tām būs transporta numura zīmes automātiskās noteikšanas funkcija, pārējās ir grozāmas kameras, kas nodrošinās kvalitatīvu video attēlu. To uzstādīšanas vietas tika noteiktas sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem. Sarunas gaitā bija apspriesti dažādi veidi, kā uzlabot abu struktūru sadarbību.

Pilsētas dome atbalsta pašvaldības policijas attīstību, piešķirot papildus līdzekļus no budžeta. Goldbergas kundze atzinīgi novērtēja tikšanās rezultātus, norādot uz vērienīgajiem plāniem un sadarbības nozīmi.

Lai sagatavotu sadarbības līguma tekstu, tika nolemts izveidot darba grupu, kuras sastāvā ietilps Valsts un pašvaldības policijas pārstāvji. Jau tuvākajā laikā viņi uzsāks darbu pie dokumenta izstrādes.




Atpakaļ