Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-04-2016

Sākušies pieslēgšanās darbi ūdensvadam un kanalizācijai (VIDEO)


Šonedēļ uzņēmums „Daugavpils ūdens” ir uzsācis būvniecības darbus privātmāju pieslēgšanai centralizētajai ūdensvada un kanalizācijas sistēmai. Nekustamā īpašuma objektu īpašniekiem šāda iespēja radās pēc vērienīga Eiropas Kohēzijas fonda projekta trešās kārtas veiksmīgas realizācijas pagājušajā gadā, tomēr lielo izmaksu dēļ to izmantoja tikai 15 % mājsaimniecību. Tikai pateicoties pilsētas domes pieņemtajai līdzfinansēšanas programmai privātmāju īpašnieki sāka aktīvi izmantot iespēju pieslēgties ūdensvada un kanalizācijas tīkliem. Kā pirmais tika izskatīts un apstiprināts iesniegums no mājas īpašnieces Komunālā ielā, Grīvas mikrorajonā.

Pagājušajā gadā mājas īpašniecei radās nopietnas problēmas ar ūdeni, nācās lietot tikai ūdeni no akas, kuru bija pastāvīgi jātīra, arī ūdens tajā praktiski nebija.

Kopējās darbu izmaksas sastāda aptuveni 1 400 eiro, taču, tā kā projekts jau bija sagatavots, tas ļāva pretendēt uz līdzfinansējuma saņemšanu 55 % apmēra no pašvaldības puses. Uzņēmuma speciālisti apgalvo, ka darbi tiks paveikti laikā un mājas īpašniece vairs neizjutīs ūdens padeves traucējumus.

Iepazīties ar līdzfinansējuma programmas nosacījumiem (saistošie noteikumi Nr.45) var pilsētas domes mājas lapā. Atgādinām, ka uzņēmums „Daugavpils ūdens” pieņem iesniegumus, administrē un koordinē procesu, bet galīgo lēmumu par līdzekļu piešķiršanu pieņem Daugavpils pilsētas domes Īpašuma komiteja.

 




Atpakaļ