Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-04-2016

Kolēģi un partneri sveica Daugavpils bāriņtiesu 20 gadu jubilejā (VIDEO)


Video arhīvā ir saglabājies raidījums, kas tika uzņemts pirms 20 gadiem. Tajā stāstīts par pavisam jaunas pašvaldības struktūrvienības – Daugavpils pilsētas bāriņtiesas – darbu. Savā darbībā tā vadās no 1937. gada Civillikuma, kurš tika atjaunots 1993. gadā, un no atsevišķa Bāriņtiesu likuma, kurš stājās spēkā 1996. gada 1. martā. Aprīlī Daugavpils bāriņtiesas locekļi pulcējās uz pirmo sēdi. Šajā laikā personas dati nebija aizsargāti ar likumu, bet Bērnu tiesību aizsardzības likums tika pieņemts tikai 1998. gadā, tāpēc bāriņtiesas sēdes bija atklātas.

Likumdošanas bāze pastāvīgi tiek pilnveidota, taču bāriņtiesas galvenais mērķis paliek nemainīgs – rūpes par bērniem un viņu tiesību aizsardzība. 1. aprīlī pilsētas pašvaldības iestāde svinēja savu 20. jubileju. Svētku uzrunā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzsvēra bāriņtiesas nozīmīgo lomu konfliktu risināšanā, kuri rodas ģimenēs, neatkarīgi no to statusa un ienākumu līmeņa.

Dažādos laikos bāriņtiesu vadīja Ļubova Dīruka, Ludmila Sahno, Ligita Strazda. Inga Cauņa bāriņtiesā strādā jau 14 gadus, no tiem 7 gadus – priekšsēdētājas amatā. 1996. gadā un vairākus turpmākos gadus iestādē strādāja trīs cilvēki, pašlaik – 13 augsta līmeņa speciālisti ar lielu darba pieredzi. Katram no darbiniekiem piemīt tās īpašības, kas ir nepieciešamas ikdienas pienākumu veikšanai: pacietība, izturība, prasmes saprasties ar dažādiem cilvēkiem un spēja nebaidīties ātri pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Bāriņtiesas locekļi nodarbojas ar tādiem jautājumiem kā vardarbība ģimenē, adopcija, aizbildniecība, aizgādnība, viesģimenes, īpašumtiesības. Lai atrisinātu radušās problēmas, viņiem palīdz spēka struktūru un bērnu namu-patversmju pārstāvji, sociālie darbinieki, kolēģi no citām pašvaldībām. Visi ieradās, lai apsveiktu jubilārus, un arī paši saņēma pateicības rakstus no pilsētas vadības par ilggadēju un veiksmīgu sadarbību. Latvijas Labklājības ministrijā Daugavpils pilsētas bāriņtiesas darba rezultāti tiek augstu novērtēti.

Svētku laikā bērni bija visgaidītākie viesi. Tatjanas Basovas vokālās studijas un 24. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi priecēja ar brīnišķīgām un aizkustinošām dziesmām. Pieaugušie dziedāja līdzi, dāvināja jaunajiem māksliniekiem saldumus un pelnītus aplausus. Ar savu  talantu bērni sniedz enerģiju, vairo spēkus un ticību labajam, kas noderēs jubilāriem viņu turpmākajā darbā.

 Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ