Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-04-2016

Latvijas pašvaldību izpilddirektori tikās Daugavpilī (VIDEO)


Latvijas pašvaldību izpilddirektoru tikšanās notiek regulāri. Tās ir īpašas ar to, ka tiek rīkotas nevis galvaspilsētā, bet gan dažādās pašvaldībās. Tikai tādā veidā ir iespējams efektīvi dalīties pieredzē un iestrādnēs, ko īsteno pašvaldību izpildvaras pārstāvji.

Kārtējais izbraukuma seminārs notika Daugavpilī. Uz to sapulcējās   pašvaldību pārstāvji. Līdz ar organizatoriskiem jautājumiem Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas pārstāvji risināja arī praktiskus jautājumus. Tostarp tika apspriesti pašvaldības uzņēmumu, kas veic saimniecisko darbību, juridisko formu iespējamie varianti. Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks Māris Pūķis bija sagatavojis prezentāciju par tādu juridisko formu kā aģentūra, iestāde vai pārvaldes struktūrvienība plusiem un mīnusiem. Izrādījās, ka šajos jautājumos ir daudz nianšu un ir nepieciešams ņemt vērā vairākus faktorus, lai efektīvi strādātu iedzīvotāju labā. Arī Daugavpilij bija iespēja dalīties savā pieredzē. Mūsu pilsētai ir liela saimniecība: Latvijas otrai lielākajai pilsētai ir sava pārvaldes specifika un īpatnības.

Seminārs Daugavpilī raisīja lielu interesi Latvijas pašvaldību pārstāvju vidū. Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē brīvu vietu nebija. To, kuri vēlējās ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt pilsētas attīstības dinamiku, bija vairāk, nekā organizatori bija plānojuši.

Viesiem tika stāstīts par pieredzi Daugavpils domes darbā ar kapitālsabiedrībām, to darba kontroles mehānismiem. Starp apspriestajiem jautājumiem bija arī pašvaldības ūdens resursu un rekreācijas zonu attīstība. Komunālās saimniecības pārvaldes pārstāvji pastāstīja klātesošajiem par promenādes gar Lielo Stropu ezeru būvniecības plāniem. Semināra dalībnieki apmeklēja Daugavpils Būvniecības tehnikumu, Daugavpils Universitātes laboratoriju korpusu, kā arī citus  pilsētas infrastruktūras objektus. Kultūras programmas ietvaros semināra dalībnieki aplūkoja Marka Rotko mākslas centra ekspozīcijas un apmeklēja Šmakovkas muzeju.

 




Atpakaļ