Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

15-03-2016

Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā tika prezentēts informatīvais izdevums “Es Latvijai” (VIDEO)


Ar draugu tikšanos noslēdzās integrācijas projekts “Biedrības “Baltā māja” pieredze un zināšanas mazākumtautību iedzīvotāju integrācijai Latvijas sabiedrībā”. Projekta realizācija tika uzsākta 2014. gadā Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas “NVO fonds” ietvaros ar Latvijas valsts atbalstu. Projekta autors un iniciators – biedrība “Baltā māja” – iesaistīja projektā četras mazākumtautību nevalstiskās sabiedriskās organizācijas no Latgales un Zemgales reģioniem. Daugavpilī par projekta partneri kļuva Baltkrievu kultūras biedrība “Uzdim”. Pusotra gada laikā, īstenojot projektu, tika rīkoti dažādi pasākumi, kuru noslēgumā tika laists klajā informatīvais izdevums “Es Latvijai”. Uz izdevuma prezentāciju bija uzaicināti projekta draugi un dalībnieki. Viņi augstu novērtēja projekta rezultātus un mazākumtautību pārstāvju integrācijas nozīmi Latvijas sabiedrībā.

Izdevums stāsta par 20 cilvēku – Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils un Līvānu iedzīvotāju – likteni. Viņi ir dažādu tautību pārstāvji un ieradās Latvijā dažādos gados, taču viņus visus vieno vēlēšanās būt noderīgiem valstij, kas ir kļuvusi par viņu otro dzimteni.

2006. gadā Annite Petkune atnāca, lai dziedātu baltkrievu ansamblī “Kupalinka”, un jau 10 gadus māca latviešu valodu un sauc sevi par integrācijas iemiesojumu – viņas tuvākie radinieki ir dažādu tautību pārstāvji.

Pēdējo piecu gadu laikā biedrības “Baltā māja” un “Uzdim” ir īstenojušas piecus kopīgus projektus. To dalībnieki apguva latviešu valodu, valsts vēsturi, integrācijas kursus, gatavojās naturalizācijas procesam un Latvijas pilsonības iegūšanai. Kārtējais projekts ir noslēdzies, taču sadarbība turpināsies.

 




Atpakaļ