Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-03-2016

SAULES SKOLĀ NO 7. MARTA APSKATĀMA KVALIFIKĀCIJAS DARBU PROJEKTU IZSTĀDE


Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā SAULES SKOLĀ ik gadus martā vidusskolas 4. kursa audzēkņi prezentē  savas kvalifikācijas darbu ieceres.   Tā ir iespēja  autoriem pastāstīt par sava darba ieceri, demonstrējot prezentāciju un grafisko materiālu - projekta planšetes.

Uzsākot mācību gadu, tiek izvēlēta kvalifikācijas darbu tēma. Šogad visas tēmas saistītas ar SKOLU – gan kā zinību apguves sistēmu, gan vietu, kur attīstās radošas personības,  kur jaunieši pavada lielu daļu laika.  Audzēkņi izstrādājuši  interjera risinājumus Daugavpils Valsts ģimnāzijai, 12. Vidusskolai  un Centra vidusskolai. Interesanti ir piedāvājumi  bērnu rotaļu istabai zinātkāres centra „Zilie brīnumi”, bērnu  rotaļu telpai un bērnudārza grupiņas telpu izveidei.

Pagājušā gada nogalē notika arhitektūras metu konkurss, kur Latvija pazīstami arhitekti  prezentēja Saules skolas kā dizaina un mākslas izglītības centra izveides arhitektoniskās ieceres.  Saules skolas audzēkņiem nu radusies unikāla iespēja piedalīties savas skolas veidošanas procesā.  Interjera dizaina izglītības programmas audzēknes Iveta Burceva, Agnese Zarāne un Simeona Vucena skolotāja Jura Pundura vadībā izstrādāja Saules skolas trešā stāva telpu  interjera projektus. Kvalifikācijas darbos redzam topošo skolas bibliotēku, zīmēšanas un gleznošanas studiju - izstāžu zāli un  skolas administrācijas telpas.

Vēl neparastāks uzdevums bija Edgaram Baikam un Artūram Kirinam – viņiem skolotāja Viļņa Kauškala vadībā vajadzēja izveidot interjeru telpai, kura pastāv tikai virtuāli – arhitektus skicēs. Projektu planšetēs redzam piedāvājumu skolas vestibila un audzēkņu pašpārvaldes un atpūtas  telpu izveidei. 

Pie apģērbu kolekciju izveides skolotāju  Aidas Surinas un Jeļenas Labonarskas  strādāja jaunās modes dizaineres.  Audzēknes prezentēja četru kolekciju pieteikumus – te ir gan ražošanai izmantojamas mēteļu kolekcijas, gan mūsdienīgas kleitas no mežģiņu auduma, gan tērpi jauniešu deju kolektīvam „Laismeņa” .

Interesantas ieceres prezentēja reklāmas dizaina programma  (skolotāja Natālija Artjušina). Izstrādātie dizaina  projekti piedāvā Saules skolas nodaļu vizuālo stilu, interaktīvu spēli Rotko centram ka arī skolas reklāmas objektus pilsētvidē.

Kvalifikācijas darbu ieceres vērtēja neatkarīga komisija Latvijas Mākslas akadēmijas asociētās profesores Barbaras Ābeles vadībā. Komisijā piedalījās Latvijas dizaineru savienības priekšsēdētājs Andrejs Broks,  dizaina nozares speciālistes Evija Staģīte un Jūlija Kuļgajeva,  ka arī skolas kompleksa pārbūves projekta autors arhitekts  Mārtinš Ošāns. Ar autoru iecerēm iepazīties bija ieradušies pasūtītāji – to iestāžu vadītāji, kur audzēkņi piedāvāja savas ieceres.   Visi audzēkņi saņēma labu un teicamu vērtējumu, bet par  lielāko atzinību jāuzskata uzaicinājumu  ieceres realizē , tās iekļaujot Saules skolas, Valsts ģimnāzijas un zinātkāres centra „Zilie brīnumi’ būvprojektos.

Turpmākā pusgada laikā audzēkņi kopā ar skolas pedagogiem strādās pie projektu realizācijas, lai 14. Jūnijā Rotko centrā ar modes skati un gataviem izstrādājumiem aizstāvētu savus kvalifikācijas darbus.  

Visi interesenti  laipni aicināti apmeklēt Saules skolas kvalifikācijas darbu projektu izstādi skolas vēsturiskajā ēkā Saules ielā 6/8 no 7. marta līdz 1. aprīlim  katru darba dienu no plkst. 8.00 līdz 17.00.

TIKSIMIES SAULES SKOLĀ !  




Atpakaļ