Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-03-2016

Daugavpils pilsētas domes Īpašuma komiteja saņēmusi pirmos iesniegumus par pieslēgšanos ūdensvadam un kanalizācijai (VIDEO)


2016. gadā ir stājušies spēkā Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.45 par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma objektu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai. Noteikumi nosaka, ka uzņēmums „Daugavpils ūdens” pieņem iesniegumus, administrē un koordinē procesu, bet galīgo lēmumu par līdzekļu piešķiršanu pieņem Īpašuma komiteja. Saskaņā ar uzņēmuma datiem līdz janvāra vidum bija saņemti nedaudz vairāk kā 60 iesniegumi par pieslēgšanos. Tas nav daudz, ņemot vērā dokumentācijas sagatavošanas ilgos termiņus. Lai piesaistītu iedzīvotājus dalībai pilsētas programmā, pašvaldība, no savas puses, ir veikusi privātā sektora iedzīvotāju informēšanas pasākumus. „Daugavpils ūdens” mājas lapā tika izveidota speciāla sadaļa „Bieži uzdodamie jautājumi”, kur ir pieejams saistošo noteikumu teksts, informācija par atbalsta programmu, un situācija ievērojami mainījās. Par namīpašnieku lielo aktivitāti liecina apmeklējumu skaits – 157 nedēļā.

Uz šo brīdi „Daugavpils ūdens” ir saņēmis 155 iesniegums no privātajiem namīpašumiem par pieslēgšanos centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai. 88% iesniedzēju nav gatavu un apmaksātu projektu, lielākais vairums no viņiem var rēķināties ar pašvaldības līdzfinansējumu 50% apmērā, taču ne vairāk kā 1 500 eiro. Uzņēmuma vadība uzskata, ka uzņēmums ir gatavs veikt pieslēgšanas darbus: speciālisti ir paveikuši lielu darbu, lai izstrādātu iekšējos normatīvos dokumentus, izvēlētos projektētājus un būvniekus.

Uzņēmums jau ir noslēdzis četrus līgumus par celtniecības darbu veikšanu. Dokumenti ir nodoti izskatīšanai Īpašuma komitejai.

 




Atpakaļ