Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-02-2016

ATPŪTAS UN IZKLAIDES IESPĒJAS NEDĒĻAS NOGALĒ DAUGAVPILĪ


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko mākslas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Zinātkāres centrs “Zili brīnumi” aicina uz aizraujošām aktivitātēm. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

 

27.02. / 17.00

Vienības nama koncertzālē

JaunieŠu sadancis „DEJU PUTENī”

 

Latviešu kultūras centra Deju ansamblis „Laismeņa” /vad. Diāna Soldāne/ pulcē draugus no dažādām Latvijas pusēm, lai vienotos jautrā, nebēdnīgā un košā deju putenī.

Jauniešu sadancī „Deju putenī” tiksies tautas deju ansamblis „Svīta” /vad. Gatis Konrads/ no Tukuma, jauniešu deju kolektīvs „Zemgaļi” /vad. Līga Ozola, repet. Daina Mestere/ no Jelgavas, jauniešu deju kolektīvs „Mārupe” /vad. Rolands Levics/ no Mārupes, Preiļu novada kultūras centra un Preiļu valsts ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs „Dancari” /vad. Ilze Broka/, jauniešu deju kolektīvs „Labrīt” /vad. Antonija Stalidzāne/ no Ilūkstes, jauniešu deju kolektīvs „Lāse” /vad. Aina Razminoviča/ no Bebrenes un Latviešu kultūras centra bērnu deju kolektīvs „Pienupīte” /vad. Inese Zuģicka/ no Daugavpils.

 

Jauniešu sadancis „Deju putenī” jau otro gadu notiek tieši puteņu mēnesī un pat, ja laukā sniegpārslas nelidos, Vienības nama koncertzālē virmos dejotprieks, azarts un jautrība, acis priecēs krāšņi tērpi un dejotāji kopā ar skatītājiem smelsies iedvesmu ziemas pavadīšanai un pavasara sagaidīšanai.

 

Koncerts „Deju putenī” notiks 27. februārī plkst. 17.00 Vienības nama koncertzālē.

 

Ieeja bez maksas.

 

27. februārī Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

(Smilšu iela 92)

17:00 Mūsdienu deju konkurss „Zvaigžņu virpulis” Ieeja bezmaksas.

 

28. februāris Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

(Smilšu iela 92)

12:00 Estrādes dziesmu izpildītāju konkurss-atlase “Daugavpils  - Vitebska ‘2016”

 

 

 

IZRĀDES

 

26. februārī Daugavpils teātris (Rīgas iela 22a)

18:30 VIEGLĀ IEPAZĪŠANĀS

Izrāde par godu divām jubilejām

 

27. februārī 18:00 S. Mrožeks EMIGRANTI

Traģikomēdija jeb filozofisks farss divos cēlienos

 

 

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

 

 

Ekskursijas Daugavpils skrošu rūpnīcā

 9. – 10.janvāris, plkst. 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, Varšavas iela 28, Daugavpils

Informācija: www.dsr.lv

 

 

ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ

 

 

26. februārī  16.00 UZ LIELĀS DZĪVES TRASES izstādes atklāšana

20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda

 

Latvijā arī padomju periodā tika radītas izcilas grafiskās kultūras vērtības. Izstāde ”Uz lielās dzīves trases. 20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda” dod iespēju iepazīties ar 20. gs. 60. gadu priekšmetisko vidi, kas spilgti raksturo tā laika sabiedrības jaunos estētiskos ideālus – praktiski visās dekoratīvi lietišķās mākslas jomās dominējošais kļuva “lineāri ģeometriskais” stils. Ideālu maiņu lielā mērā noteica ekonomikas, tai skaitā vieglās rūpniecības attīstības strauji pieauguma tempi, kosmosa apgūšana, zinātniski tehniskais progress.

Kā zināms, tieši 1960. gados PSRS un, protams, Latvijā jūtami pieauga mākslinieka noformētāja loma rūpniecībā. Sadarbībā ar inženieri konstruktoru un tehnologu, lietojot modernos materiālus, viņam bija jārada mākslinieciski kvalitatīvi plaša patēriņa preču paraugi, kas atbilstu masveida ražošanas prasībām, pasaules standartiem un aktuālām modes vēsmām. Šādi augsti kritēriji tika izvirzīti arī lietišķai grafikai. Kļuva aktuāli veidot vienotu grafiskā noformējuma paketi – top daudzu uzņēmumu, veikalu „firmas” zīmes, iepakojumu dizains, kas veicināja gan produkcijas, gan pašas iestādes atpazīstamību sabiedrībā. Šīs desmitgades sadzīves priekšmetiem raksturīgas neordināras formas, ko papildina spilgti krāsu salikumi un līdz minimumam reducēts, ģeometriski stilizēts zīmējums. 

Tāpat 20. gadsimta 60. gadu keramika, porcelāns un tekstilmāksla atspoguļo šīs tendences. Darbu kompozīcijās plaši tika pielietots izteikti lineārs zīmējums abstrahētu dabas tēlu radīšanai. Šādu pavērsienu nenoliedzami sekmēja politiskā klimata izmaiņas PSRS – tā saucamais Hruščova „atkusnis”, kad māksliniekam tika piešķirta nosacīti brīvāka radošo izpausmju amplitūda visās mākslas nozarēs.

Dekoratīvās mākslas priekšmeti, grafiskā dizaina paraugi, autoru skices, poligrāfiski tiražēti izdevumi, plakāti, pastkartes un interjeru fotogrāfijas apliecina 20. gs. 60. gadu grafiskās valodas – „lineāri ģeometriskā” stila visaptverošo klātbūtni kā cilvēka ikdienā, tā arī praktiski visās mākslinieciskās jaunrades jomās. Plašais eksponātu klāsts atlasīts no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, Latvijas Arhitektūras muzeja, Latvijas Mākslas akadēmijas Informācijas centra, Keramikas un Tekstilmākslas nodaļas fondiem, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Valsts arhīva krājuma, darbu autoru un privātām kolekcijām kā arī no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra krājuma.

 

Dāmu saksofonu kvartets n[ex]t move – četras profesionālas, šarmantas un atraktīvas mūziķes ar jaunu koncertprogrammu dodas Vislatvijas koncerttūrē. Tās ietvaros 2016. gada 26. februārī plkst. 17:00 n[ex]t move ar koncertu viesosies Daugavpils Marka Rotko centrā.

Koncertprogramma izveidota ļoti daudzveidīga, par pamatu ņemot kino mūziku. Dāmas caur mūziku veido stāstus, sākot no Šerloka Holmsa un Erkila Puaro līdz pat Džekijam Čanam un Simpsoniem. Šī ir gan pārdomu, gan sirsnības un joku pilna programma, kas tapusi, sadarbojoties ar horeogrāfu Jāni Purviņu un režisoru Vari Klausītāju. Aranžējumus veidojusi kvarteta vadītāja Inga Meijere.  

 

Eiropā visbiežākā sadarbība saksofonu kvartetam n[ex]t move ir bijusi ar Latvijas vēstniecībām dažādās valstīs, Zviedrijas koncertaģentūrām, uzstājoties Zviedrijas skolās, kultūras namos un Urkult festivālā, sadarbojies ar zviedru dziedātāju Beatrice Aurore. n[ex]t move ar panākumiem piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā. Ārpus Eiropas saksofonu kvartets n[ex]t move vairākkārt devies koncertbraucienos uz dažādām Indijas pilsētām, uzstājies arī Taizemē. Šobrīd visas n[ex]t move dalībnieces ir arī LR Zemessardzes orķestra mūziķes.

 

Saksofonu kvarteta n[ex]t move dalībnieces:

  • Inga Meijere – soprāna/alta saksofons,
  • Baiba Tauriņaalta saksofons,
  • Katrīna Kivleniece – tenora saksofons,
  • Anete Levica – baritona saksofons.

 

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties pasākumu norises vietās un www.bilesuparadize.lv

 Kvarteta n[ex]t move mājas lapa: www.nextmove.lv

 

 

Biedrība “homo ecos:” sadarbībā ar Tūrisma klubu “Sniegpulkstenīte”
aicina uz fotoizstādi “Klimata liecinieki”

No šā gada 16. februāra līdz 4. martam Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā apskatāma fotoizstāde “Klimata liecinieki”. 12 lielformāta bildēs atainoti 12 stāsti par klimata pārmaiņu liecību meklējumiem dažādās Latvijas vietās. Tie ir stāsti par izmaiņām dzīvnieku un augu valstī un dabas ritējumā, bet galvenokārt tie ir stāsti pat cilvēkiem, kuri dzīvo saskaņā ar dabu, vērojot norises sev apkārt un mācoties ar pārmaiņām sadzīvot.
            Klimats mainās — par to vienisprātis gan zinātnieki, gan Latvijas iedzīvotāji, kuri sabiedrības aptaujā[1] apliecinājuši, ka klimata pārmaiņas ierindo nozīmīgāko globālo problēmu skaitā. Lielākā daļa — 86 % aptaujāto — ir novērojuši klimata pārmaiņu izpausmes arī Latvijā, piemēram, to, ka ziemas kļūst siltākas, vairojas dažādi kukaiņi un arvien biežāk uznāk vētras. Savukārt eksperti norāda, ka klimata pārmaiņas saistās ar dažāda veida izaicinājumiem nākotnē, kuras var uztvert kā iespējas un savlaicīgi tām pielāgoties.
            Izstādē dokumentētie klimata liecinieki, viņu dzīvesstāsti un vērojumi uz klimata pārmaiņām ļauj paskatīties to cilvēku acīm, kuri izjūt savu piederību vietai, gadu desmitiem dzīvojot un strādājot noteiktā Latvijas apvidū.
            “Mūsu uzmeklētie cilvēki reti lieto jēdzienus “klimata pārmaiņas” vai “globālā sasilšana”. Viņi stāsta par to, kas mainījies viņu dzīvēs, viņu tuvākajā apkaime. Tie ir cilvēki no dažādām Latvijas vietām un viņu stāsti par dabu un darbu mijas ar latvisko dzīvesziņu un arī personīgiem pārdzīvojumiem. Viņus visus vieno rūpes par apkārt notiekošo — vai tie būtu vēja izgāzti koki; tomāti, kas nesārtojas; upes, kurās samazinās ūdens līmenis vai putni, kuri neatgriežas. Tie ir cilvēki, kuri meklē izskaidrojumu notiekošajam un  pielāgošanās iespējas tam. Brīnišķīgi cilvēki, no kuriem daudz var mācīties,” stāsta izstādes veidotāja Agita Pusvilka. Cilvēku stāstus izstādē papildina vides ekspertu skaidrojumi par klimata pārmaiņām

 

No 5. februāra līdz 10. aprīlim jauna izstāžu sezona. Sezonas izstāžu atklāšana 5. februārī plkst. 16.00.

No  5. februāra līdz 10. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāmas trīs jaunas izstādes – Jāņa Murovska izstāde NEIZPROTAMĀ ATTĀLUMA SAJŪTA, UPB mākslas kolekcijas izstāde CETURKSNIS un Irīnas Ošlejas izstāde KLERKOPOLĒ? 

Jaunā izstāžu sezona piedāvās apmeklētājiem apskatīt daudzveidīgos mēdijos rādītos māksla darbus, ko radījuši pazīstami Latviešu mākslinieki.

UPB holdinga laikmetīgās mākslas darbu kolekcijas izstādē CETURKSNIS ir apskatāmi veselas mākslinieku plejādes - Ilmāra Blumberga, Edvarda Grūbes, Edgara Vērpes, Egila Rozenberga, Helēnas Heinrihsones, Ivara Heinrihsona, Ievas Maurītes, Intas Celmiņas, Edvarda Grūbes, Ilzes Avotiņas, Aijas Zariņas, Frančeska Kirkes, Ievas Iltneres, Daces Lielās, Ģirta Muižnieka, Sandras Krastiņas, Normunda Brasliņa, Barbaras Gailes un daudzu citu ievērojamu mākslinieku darbi. UPB holdings 2016. gadā atzīmē savas dibināšanas 25. jubileju. Tas ir gadsimta ceturksnis. Kā saka Uldis Pīlēns, UPB holdinga padomes priekšsēdētājs: “Mēs neesam klasiskie kolekcionāri. Pēc būtības šī kolekcija ir mūsu pašu sirds paplašinājums – kā mēs subjektīvi tveram pasauli, kā redzam sev apkārt mūsu pašu laikabiedru radītās vērtības.”

Jāņa Murovska izstāde NEIZPROTAMĀ ATTĀLUMA SAJŪTA skatāmi darbi, kas veidoti sietspiedes tehnikā. Pats mākslinieks apgalvo: “Telpiskā orientācija ir dabas dota maņa. Darbos, kur neparādās telpiskie orientieri – burti, horizonts utt. –, darba darīšanas virzienu nosaka intuīcija vai paredzamās vizuālās kvalitātes. Vai tas ir plūdums vai kritums.”

Irīnas Ošlejas izstādē vārds „Klerkopolis” apvieno sevī vārdus „klerks” un polis, kas tulkojumā no grieķu valodas nozīmē „pilsēta”. Vārds „klerks” - kantorists, rakstvedis, sīks ierēdnis. Ideja, kas apvieno ierēdņu un administratīvo darbinieku darbību citadelē - pilsētu pilsētā, lieliski saskan ar vietu, kur notiek izstāde, jo arī Dinaburgas cietoksnis ir pilsēta pilsētā, tiesa, te nenotiek birokrātiskās sistēmas virzība, bet gan kultūras procesu attīstība, kas lieliski kontrastē ar Irīnas Ošlejas lielformāta darbu, kas veidots kā scenogrāfija izrādei, ko apmeklētāji varēs arī baudīt kā veiksmīgu izstādes papildinājumu videoformātā.

 

Plašāka informācija par Marka Rotko mākslas centra izstādēm pieejama centra mājaslapā- http://www.rothkocenter.com/rmc/ekspozicijas.

 

No 8. decembra Marka Rotko mākslas centra pētnieciskajā zālē (A Sektorā) būs apskatāma jauna, māksliniekam Markam Rotko veltīta ekspozīcija. Tā nomainīs skatītājiem iepriekš piedāvāto ekspozīciju “ROTKO MEMORIĀLAIS PORTFOLIO”, ko veidoja 13 slavenu britu mākslinieku grafikas darbu kolekcija. 

Jaunā ekspozīcija sniegs skatītajiem pilnīgāku priekšstatu par Marka Rotko daiļrades sirreālisma un klasisko periodu. Izstādē būs skatāmas Rotko darbu reprodukcijas, veidotas saskaņā ar mākslas darbu oriģināliem, uz audekla un papīra. Ekspozīcija ļaus mākslas centra apmeklētajiem iepazīties ar Rotko nozīmīgām grāmatām un uzzināt, kādu mūziku slavenais mākslinieks klausījās savā darba studijā. Īsfilma, ko izveidojis Modernās mākslas muzejs Ņujorkā, ļaus iedziļināties Rotko gleznu tapšanas procesā un uzzināt vairāk par to, cik unikāla un darbietilpīga bija mākslinieka izmantotā tehnika, gleznojot klasiskā perioda darbus.

Jaunā ekspozīcija Marka Rotko mākslas centra pētnieciskajā zālē būs apskatāma līdz 2016. gada 10. aprīlim.

 

 

Līdz aprīlim skatāma Matiasa Jansona izstāde

"SKULPTŪRAS"

Beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu (1999.) Latvijas mākslinieku savienības biedrs (kopš 2003.).

Regulāri piedalās izstādēs, simpozijos un citos mākslas projektos Latvijā un ārzemēs.

Dažādu skulptūru autors pilsētvidē un interjeros. Pārsvarā strādā savā tēlnieka darbnīcā Cēsīs, ,,Siļķēs,, - ko izveidojis un kur strādājis vectēvs prof. Kārlis Jansons, kā arī vecāki tēlnieki Maija Baltiņa un Andrejs Jansons.  Kultūras biedrības ,,ArtCēsis,, līdzdibinātājs (2011.).

  ,,Matiass Jansons savus darbus kaļ granītā, cērt kaļķakmenī, dolomītā, līmē un griež no kūdras klucīšiem un vēl citiem materiāliem. Mākslinieks ļaujas arī fotogrāfijas valdzinājumam. Plašās dažādo izvēlēto materiālu faktūru spēles amplitūda profesionāli virtuozi nostrādātās formās ļauj Matiasam grodi ieskatīties gan modeļu, gan paša pārdzīvojumos un emocionālo brīžu izjūtās. Viņa radīto darbu izteiksmes galvenais vadmotīvs ir forma un kustība, abstrahētu sievietes un zivs tēlu formu plastiskā saspēlē. Skulptūras ikvienam skatītājam, atbilstoši savām sajūtām,sniedz iespēju brīvam interpretējošas fantāzijas peldējumam starp sievietēm un zivīm. Lai sajūtas būtu harmoniski pilnīgas, klāt jāpieliek vēl Matiasa Jansona fotogrāfija, kuras atšķirībā no tēlniecības izstaro tādu kā holivudisku mirdzumu un brīžiem var likties visai mulsinošas. Fotografējot mākslinieks meklē gan formas, gaismēnu un līniju ritmu saskaņu, gan vienlaikus grib ar darbiem sabiedrībā konkurēt ar izklaidi, atpūtu, komerciju un tamlīdzīgām funkcijām. Tā atklājot savas mākslas tēlu sarežģīti pretrunīgo emocionalitāti, Matiass Jansons plastiskā formā akcentē intriģējoši noslēpumainu stāstu par mākslu kā dzīves konversiju... ,,

 

ZINĀTKĀRES CENTRS „ZILI BRĪNUMI”

 

Centrs darbojas kinoteātra „Renesanse” telpās. 12.00-18.00

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

 

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

Biļetes jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

 

Pakalpojumu cenas skatiet mājas lapā www.zilibrinumi.lv Daugavpils sadaļā.

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils aicina bērnus uz izzinošām un radošām darbnīcām:

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils

Vienības iela 30, Daugavpils

Darba laiks: 12:00 - 18:00, bez brīvdienām

Sekojiet līdzi aktualitātēm http://facebook.com/ZiliBrinumiDaugavpils 

LATGALES CENTRĀLĀ BIBLIOTĒKĀ:

 

27. februārī plkst. 18.30 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu telpā notiks kārtējais dzejas konkurss “Dzejas slams”. Konkursā īpaši ir aicināti piedalīties jaunie dzejnieki un visi interesenti, kas nav vienaldzīgi pret dzeju.

Konkurss notiks trīs posmos, katrā tiks izvēlēti labākie autori. Katram dalībniekam tiks dotas 3 minūtes, kuru laikā varēs skaitīt neierobežotu skaitu dzejoļu. Vērtēts tiks ne tikai katra daiļdarba saturs, bet arī pasniegšanas forma. Katrs dalībnieks varēs brīvi izvēlēties uzstāšanās valodu. Žūrijas komisijā būs dzejas un aktiermākslas speciālisti. Ieeja pasākumā – bez maksas. Papildus informācija un pieteikšanās dalībai, rakstot uz dzejaslems@gmail.com

 

26. februārī Latgales Centrālās bibliotēkas Pasākumu telpa, 3. stāvs

 (Rīgas iela 22a)

17:00 Tikšanās ar grāmatas “Записки бродячего музыканта” autoru Jevģeņiju Hairulinu no cikla “Tikšanās ar interesantiem cilvēkiem”

 

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” Bērnu mākslas skolas audzēkņu radošo darbu izstāde “Daugavpils ceļi un virzieni”.

Izstādē apskatāmi Bērnu mākslas skolas 3.–4. klašu audzēkņu darbi, kas zīmēti gan klasiskās grafikas iespiedtehnikās, gan autortehnikās. Iedvesmu darbiem autori smēlušies Daugavpils ielās, laukumos un ainavās.

Darbi ir saistoši visu vecumposmu skatītājiem, jo kopējā izstādes noskaņa – bērnu attieksmes tiešums un grafisko tehniku vizuālā skaidrība – demonstrē pārliecinošu un enerģijas pilnu skatījumu uz pilsētu kā vienmēr dzīvu un mainīgu vidi. Dekoratīvās kompozīcijas ilustrē pilsētu kā daudzveidīgu līniju, virzienu, noskaņu, ritmu, toņu, krāsu saskaņu un mijiedarbības centru.

Izstādes darbi tapuši skolotāju Kristīnes Jansones, Ludmilas Lāces un Tatjanas Fjodorovas vadībā.

Izstāde būs skatāma līdz 2. martam darbdienās no 11.00 līdz 20.00, sestdienās no 10.00 līdz 17.00.

Ieeja bez maksas

 

Barikāžu 25. gadadienas atcerei Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) organizē ceļojošu literatūras izstādi “Domā par Latviju. Piemini barikādes!”. No 12. līdz 30. janvārim tā bija apskatāma LCB lasītavā un turpmākā pusgada laikā apceļos visas Daugavpils publiskās bibliotēkas.

3. februāris- 2. marts Bērnu mākslas skolas plenēra darbu izstāde “Daugavpils ceļi un virzieni”

 

 Cienījamie bibliotēkas lietotāji! No 17. februāra ASV Informācijas centrs strādā pēc šāda darba grafika:

Pirmdiena, Svētdiena          slēgts
Otrdiena        11.00-17.30
Trešdiena      11.00-17.30
Ceturtdiena   11.00-17.30
Piektdiena     11.00-17.30
Sestdiena      10.00-17.00

 

·         Bērnu bibliotēkā “Zīlīte”  klubiņš “Brīvdienas bez garlaicības”

 

Klubiņš “Brīvdienas bez garlaicības” pašiem mazākajiem LCB filiāles Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” lietotājiem. Atbilstoši vecumposmam bērniem tiks piedāvātas izzinošas, aktīvas un radošas nodarbības, kas dos iespēju ne tikai piedzīvot lasītprieku, bet arī, visiem kopā līdzdarbojoties, papildināt zināšanas. Pievienojieties mūsu pulkam! Turpmāk tiekamies katru sestdienu plkst. 11.00 Pasaku namiņā.

 

 DAUGAVPILS NOVADPĒTNIECĪBAS UN MĀKSLAS MUZEJĀ:

28. februārī bija plānota Ģimenes diena muzejā, bet sakarā ar gripas epidēmiju uz konkrētu laiku ģimenes netiks pulcētas, bet būs Ģimenes dienas biļete 1, 42 visai ģimenei neatkarīgi no cilvēku skaita.

Daugavpils 10. vidusskolas kokamatniecības pulciņa dalībnieku darbu izstāde „Kokamatniecība miniatūrā”

 

 

 

Mākslinieku grupas "Pazarh" izstāde "Kā dzimst Gaisma...

Pazarh” (“Пазарх”) ir domubiedru grupa no Latvijas, Gruzijas un Krievijas, ko jau daudzus gadus vieno radošums tā visdažādākajās izpausmēs. Kā izstādes ievadā norāda paši autori — grupas nosaukumam nav nekā kopīga ar vārdiem vai apzīmējumiem.. ““Pazarh” — tas ir kaut kas, kas pēc skanējuma vislabāk atspoguļo mūsu darbības un centienus. Mūsu radošās izpausmes ir ļoti dažādas — sākot ar gleznām līdz pat koka skulptūrām. Mūsu pirmās izstādes pamatā bija Altaja skiču sērija. 1999.gada augustā Novosibirskā tika izstādīti panno, batikas darbi, pastelis un filcs. Līdz šim grupa rīkojusi izstādes Tbilisi, Rīgā, Daugavpilī, Krimuldā, Vladivostokā, Dienvidsahalīnā, Nahodkā, Maskavā, Vladimirā, Valkā un citur. Līdztekus izstāžu darbībai mēs radām ikonas, baznīcu projektus, interjera priekšmetus un pat bērnu šūpulīšus. Grupas māsliniecisko rokrakstu varētu dēvēt par Bērnu realitāti, kas iemiesota formā. Izstādes ietvaros skatītājs tiek aicināts veidot dialogu ar izstādīto priekšmetu. Mūsu darbos īpaši svarīga ir materiāla kvalitāte, tādēļ savos darbos mēs izmantojam tikai dabiskus materiālus — akmeni, koku, vilnu, zīdu un metālu. Tā kā grupā darbojas dažādu profesiju pārstāvji, tas ļauj dziļāk izprast Notiekošā būtību un atklāt to pilnībā” – stāsta radošās grupas pārstāvji.

 

 

·         1991.gada barikāžu aizstāvju atcerei veltīta T.Rudāna fotoizstāde no muzeja krājuma “1991.gada janvāri atceroties

 

Eiropiete, imigrante, sieviete, gleznotāja, kas domāja savu glezniecisko domu – neatkarīgu no mākslas pasaules modes virzieniem. Māksliniekam visinteresantākā, visnozīmīgākā ir paša radošā domāšana. Tā var būt nebeidzama...”                                                                                                        Daina Dagnija

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā t atklāta Dainas Dagnijas glezniecības izstāde „Par zemi, par jūru, par mums...”.

 

 

 

P.Hudobčenoka telpisko mākslas darbu izstāde „Dvinskas stāsti”

 

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

Interesantiem ir iespēja viesoties arī MĀLA MĀKSLAS CENTRĀ, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā  SAULES SKOLĀ jau vairāk kā 20 gadus profesijas pamatus apgūst topošie dizaineri un mākslinieki. Četru gadu laikā jaunieši iegūst  vidējo izglītību,  profesionāli apgūst zīmēšanu, gleznošanu un kādu no dizaina izglītības programmām. Visus šos gadus skolā pastāv TEKSTILA DIZAINA nodaļa, kurā audzēkņi apgūst dažādas tekstiltehnikas, materiālu apstrādes veidus un to pielietojumu unikālos izstrādājumos un dizaina priekšmetos.

            Jebkurš izstrādājums sākas ar ideju. Tiek izvēlēta atbilstoša forma un materiāls. Atrasta iecerei visatbilstošākā  tehnika.  Visu to apvienojot kopā, rodas dizaina priekšmets, mākslas darbs vai tērps.

            Līdz 15.martam Daugavpils Māla Mākslas centrā  skatāma SAULES SKOLAS  Tekstilizstrādājumu dizaina izglītības programmas kvalifikācijas darbu un kursadarbu  izstāde. Izstādē eksponētie darbi ir gan interjera dizaina priekšmeti, gan tērpi.

            Dekoratīvi spilveni, pārklāji, krēsli, gaismas objekti un mīkstās rotaļļietas. Tā ir neliela daļa no izstrādājumiem, kuros varēs redzēt jauno dizaineru radošo varēšanu.

            Skolas audzēkņi, strādājot pedagogu Dignas Gordijenko un Inetas Auzānes vadībā, veidojuši dizaina izstrādājumus, kuros piedāvā savu neparastu  risinājumu  un pielietojumu zināmiem priekšmetiem, oriģināli un negaidīti  pielietojot faktūras un materiālus.

 

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales Zoodārzs

Vienības iela 27, Daugavpils

Informācija: www. http://latgaleszoo.biology.lv/

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

 

Kinoteātris “Silver Screen”,  Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija par kino seansu laikiem un valodām: www.silverscreen.lv

 

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

 

SLIDOŠANA LEDUS HALLĒ

Daugavpils Ledus halle aicina uz nakts diskotēkām uz ledus

Daugavpils Ledus halle aicina visus interesentus uz nakts diskotēkām uz ledus! Šajā nedēļas nogalē diskotēka nenotiks

Ledus halle šogad piedāvā lielisku  vakara pavadīšanas veidu – slidošanu uz ledus jautras mūzikas pavadījumā. Nakts diskotēkas laikā darbosies arī bufete.

Ieeja atļauta personām no 18 gadu vecuma. Labā ziņa, ka nakts diskotēkas ieejas cena neatšķirsies no ierastās masu slidošanas cenas.

Vairāk par cenām: http://www.sportaparvalde.lv/sporta-parvalde/masu-slidosana/cenas

Slidošanas laiki:

Piektdiena: 11:10, 12:25
Sestdiena:
Svētdiena: 10:30, 18:45, 21:15

Slidošana Vienības laukumā

Darba laiks: No 10:00 līdz 22:00 (ar  pārtraukumiem no plkst. 13:00 līdz 14:00 un 17:00 līdz 18:00).

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

 

 

 Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Boulings “Orange Bowling”

Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija: +371 65427102, http://www.visitdaugavpils.lv/lv/turisms/orange-bowling

 

OLIMPISKĀ CENTRA BASEINU KOMPLEKSS

Darba laiks:

Darba dienās 08.00-23.00
Brīvdienās 09.00-22.00

OLIMPISKĀ CENTRA TRENAŽIERU ZĀLE

Darba laiks:

Darba dienās no 9:00 līdz 22:00

Sestdienās 10:00 līdz 20:00

Svētdienās 10.00 līdz 15.00

www.daugavpilsoc.lv

 

SPA viesnīca “Olimpija”

Speleokamera (sāls istaba), infrasarkano staru kabīne, turku pirts, somu pirts

Valkas iela 2u,  Daugavpils

Informācija: http://www.hotel-olimpija-sk.lv/

 

Viesnīca “Park hotel Latgola”***

Sauna, džakuzi un atpūtas telpa

Ģimnāzijas iela 46, Daugavpils

Informācija: www.hotellatgola.lv 

 

Atpūtas komplekss viesnīcā “Good Stay DINABURG”***

Baseins ar pretstraumi, SPA hidromasāžas baseins, turku pirts ar aromaterapiju

Informācija: www.dinaburghotel.lv

 

SPORTA PASĀKUMI:

Februāris ir jānoslēdz sportiski!

Ziema pamazām tuvojas beigām un sāk palikt arvien karstāk! Šajā nedēļas nogalē par garlaicību noteikti nevarēs sūdzēties. Sporta pasākumi būs pieejami visām gaumēm!

 

Jau piektdien no plkst. 16:00 Daugavpils Ledus halle pārvērtīsies par daiļslidošanas sacensību „Magic Skates” karstāko punktu. Ja pirmajā sacensību dienā varēs vērot jaunāko dalībnieku priekšnesumus, sestdien no plkst. 9:00 priekšnesumi būs arvien kvalitatīvāki un profesionālāki. Ja vēlies izbaudīt sportisku grāciju, dodies uz daiļslidošanas sacensībām visas sestdienas garumā!

 

Sestdien tiks pielikts punkts pilsētas čempionātam telpu futbolā. Lai arī uzvarētājs jau ir zināms (čempioni būs DBT), tomēr vairākas spēles solās būt ļoti aizraujošas. Spēles Daugavpils Olimpiskajā centrā ritēs no 12:30 līdz 16:30, bet uzreiz pēc tām sekos apbalvošanas ceremonija.

 

„Orange Bowling” sestdien no plkst. 11:00 norisināsies „Daugavpils kauss pūlā-8”, bet plkst. 17:00 Latvijas volejbola čempionāta spēli aizvadīs „MiLATss” volejbolistes, kuras tiksies ar RSU. Spēle notiks Daugavpils BJSS lielajā zālē.

 

Volejbola vakaru turpinās DU puiši, kuri Baltijas līgas spēlē DOC uzņems Igaunijas komandu TTU. Sākums 18:00. Svētdien daugavpilieši plkst. 14:00 samēros spēkus ar Pērnavas vienību.

 

Sestdienas vakarā plkst. 20:00 nūjas krustos Daugavpils/LDZ Cargo un Latvijas 1. līgas līdervienība „Liepāja/Juniors”. Svētdien komandas tiksies vēlreiz, tomēr šoreiz spēle sāksies agrāk – 16:30.

 

Olimpiskajā centrā sestdien plkst. 20:30 Latvijas Telpu futbola Virslīgas ceturtdaļfināla sērijas otro spēli aizvadīs BFC „Daugavpils”. Pretiniekos būs „Petrow”, ko sērijas pirmajā spēlēi izdevās uzvarēt. 

 

Vēl šajā nedēļas nogalē sacensības karatē, dambretē, pilsētas čempionātā hokejā un jaunatnes čempionātā hokejā.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa



 




Atpakaļ