Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-02-2016

Nāc līdzās Latgalē!


2.martā 14.00 Daugavpils Kultūras pilī notiks šī gada pirmais reģionālais Integratīvais mākslas festivāls NĀC LĪDZĀS LATGALĒ!, ar kuru Fonds Nāc līdzās! atklās festivāla pastāvēšanas 20. sezonu!

 

Festivāla dienā būs iespēja redzēt krāšņu un daudzveidīgu koncertu, ko sniegts bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no dažādām Latgales reģiona skolām un aprūpes centriem. Turpat Kultūras pils vestibilā būs skatāma arī radošo darbu izstāde. Tajā būs redzami dažādās tehnikās gatavoti darbi, ko veidojuši 44 jaunie autori. Bet svētku koncertā piedalīsies 140 dalībnieki!  Dalībnieki būs ieradušies gan no pašas Daugavpils skolām – Daugavpils 11.pamatskolas,  Daugavpils 1.speciālās pamatskolas, Daugavpils pilsētas 2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes, bērnu nama-patversmes “Priedīte”, Daugavpils BJC “Jaunība”,  Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas, kā arī no tālākiem novadiem - Maltas , Medumu, Rudzātu, Aleksandrovas speciālajām internātpamatskolām,  Tiskādu bērnu nama un Rēzeknes logopēdiskās internātpamatskolas. Kopā festivāls Nāc līdzās Latgalē! šogad pulcē ap 180 dalībniekus! Un katrs no viņiem dos iespēju izbaudīt vai nu viņa sniegumu uz skatuves dēļiem, kur būs redzamas gan dejas, gan teātra uzvedumi, gan skanēs dziesmas, gan būs melodeklamācijas, vai apskatīt viņu veidotos radošos darbiņus.

Koncertu un izstādi kā allaž vērtēs žūrijas komisija, jo labākos priekšnesumus un izstādes darbus virzīs uz Rīgas Lielkoncertu RSU aulā 23.martā un republikas izstādi Dzelzceļa muzejā apīlī. Žūrijā būs Fonda Nāc līdzās! vadītāja Sarma Freiberga, LNO soliste Ilona Bagele, Daugavpils BJC direktores vietniece Inta Jackeviča.

Bet visu pasākumu novadīt palīdzēs BJC “Jaunība” teātra studijas “Vārds” dalībnieki kolektīva vadītājas Ludmilas Smikovas virsvadībā.

Fonds Nāc līdzās! jau iepriekš saka lielu paldies par atbalstu reģionālā festivāla Nāc līdzās Latgalē! sarīkošanā BJC “Jaunība” direktorei Ainai Jansonei, kura ar savu pašaizliedzīgo darbu, iesaistot arī savu komandu, 10 gadu garumā vienmēr atbalstījusi Nāc līdzās! norises Daugavpilī! Tāpat vēlamies pateikt paldies Daugavpils Kultūras pils vadītajam Aleksandram Rudzam un pils darbiniekiem par to, ka pēc pils renovācijas mēs atkal esam raduši tur mājvietu savam festivālam.

Uz koncertu kā skatītāji aicināti Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēni, lai klātienē pārliecinātos, cik varoši un spējīgi ir viņu vienaudži ar īpašām vajadzībām.

Ieeja koncertā bez maksas. Gaidīism gan bērnus, gan pieaugušos, kuri šajā dienā vēlas redzēt interesantus bērnu un jauniešu priekšnesumus uz skatuves un viņu darinātus darbiņus Kultūras pils vestibilā!

 

 

Vairāk informācijas par fonda darbību:

www.naclidzas.lv

 

Fonda Nāc līdzās! vadītāja

Sarma Freiberga – 292383333




Atpakaļ