Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-02-2016

Nelaimes gadījumu skaits uz ūdeņiem samazinājies


Daugavpils Ūdenslīdēju un glābšanas dienests informē, ka pēdējo gadu statistika liecina, ka kopumā nelaimes gadījumu skaits uz ūdeņiem ir samazinājies. Diemžēl, 2015. gadā  ir pieaudzis bērnu skaits, kurus nācies glābt.

2015. gadā glābti 24 bērni, gadu iepriekš 12 bērni. Pieaudzis arī Ūdenslīdēju un glābšanas dienesta speciālistu izbraukumu daudzums. 2015. gadā veikti 36 izbraukumi Daugavpils pilsētas teritorijā, gadu iepriekš bija tikai 9 izbraukumi. 2015. gadā Daugavpils teritorijā bija 3 slīkoņi. Noslīkušo skaits nav audzis, iepriekšējos gados šādas nelaimes bija vairāk. Ūdenslīdēju un glābšanas dienesta speciālisti sniedz arī medicīnisko palīdzību iedzīvotajiem traumu gadījumos. Visbiežāk to nākas darīt peldsezonas laikā, kad iedzīvotāji atpūšas pludmalēs. Bet kopumā negadījumu skaits samazinās.

2016. gadā glābts 1 bērns un 6 gadījumos sniegta medicīniskā palīdzība.

Vēl joprojām  ezeros ir vērojami bļitkotāji ,tāpēc  Ūdenslīdēju un glābšanas dienests brīdina par bīstamību atrasties uz ledus, jo laika apstākļi ir ļoti mainīgi. Īpašu uzmanību jāvelta bērnu nodarbēm brīvajā laikā, viņi jābrīdina par bīstamību kāpt uz ledus. 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ