Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-02-2016

Daugavpils iedzīvotāji apspriež promenādes izbūves koncepciju (VIDEO)


11. februārī Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē tika prezentēta koncepcija „Jauno Stropu mikrorajona promenādes un mehānisko transporta līdzekļu novietnes izbūve pie pilsētas pludmales”. Runa ir par pastaigu vietu un atpūtas zonu izveidi gar Lielā Stropu ezera krastu aptuveni 3 km garumā no Daugavpils reģionālās slimnīcas līdz pludmalei „Stropu vilnis”. Pagājušā gada augustā pirmais ar šo koncepciju iepazinās pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis.  Viņš izteica savas piezīmes un priekšlikumus, kā arī vērsa uzmanību uz to, ka ir nepieciešams iespējami ātrāk padarīt gājēju celiņu pieejamu iedzīvotājiem. Pie dokumenta tika piestrādāts, un prezentācija bija rīkota pēc tam, kad janvāra beigās Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Pilsētbūvniecības un vides komisija ieceri izskatīja, apstiprināja un  nodeva sabiedriskajai apspriešanai, kas norisinās no 2. februāra.

Pašvaldības pasūtījumu koncepcijas izstrādei ieguva Daugavpils firma „Arhis”. Ezeram pieguļošo teritoriju autori piedāvā sadalīt četrās zonās, katra no kurām tiks paredzēta dažādiem atpūtas veidiem. Šīs zonas savienos pastaigu un velo celiņš.

Plāni patiešām ir grandiozi. Visā trases garumā  piedāvāts uzbūvēt objektus, kas atbilst zonu nosacītajiem nosaukumiem: mierīgas un aktīvas laika pavadīšanas, meditatīvā, kultūras un izklaides, radošā. Īstenot visu iecerēto uzreiz ir praktiski neiespējami, ir nepieciešami lieli finanšu ieguldījumi. Pašvaldība cer piesaistīt Eiropas fondu līdzekļus. Tika nolemts būvēt promenādi pakāpeniski. Līdz maija beigām ir jāizstrādā būvprojekts, kas ir sadalīts divās kārtās. Vispirms no slimnīcas līdz pludmalei „Stropu vilnis” tiks izbūvēts gājēju un velosipēdistu celiņš ar „kabatām” atpūtai, vēlāk tiks veikta stāvvietas rekonstrukcija pie centrālās pilsētas pludmales un labiekārtota tās teritorija. Uzsākt darbus pirmās kārtas ietvaros ir plānots  šajā gadā. Pilsētas budžetā ir paredzēti līdzekļi projekta realizācijas sākšanai. Daudz kas būs atkarīgs no sabiedriskās apspriešanas rezultātiem, kas turpināsies līdz 1. martam. Materiāli ir pieejami pilsētas domes mājas lapā. Iedzīvotāji var ar tiem iepazīties un aizpildīt anketu pašvaldības Informācijas birojā, kā arī Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā.

 




Atpakaļ