Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-02-2016

Par pašvaldības dzīvokļu saņemšanas kārtību (VIDEO)


Viens no jautājumiem, ar kuru griezās Domes informācijas birojā, skanēja sekojoši: mūsu daudzdzīvokļu mājā ir vairāki tukši dzīvokļi, kāpēc tie netiek atdoti tiem, kam ir nepieciešams dzīvoklis?

Sāksim ar to, ka vairums dzīvokļu pēc privatizācijas un denacionalizācijas ir privātīpašums, ar kuru var rīkoties tikai tā īpašnieks. Pašvaldībai pašreiz pieder 4 tūkstoši 104 municipālie dzīvokļi. Tas ir diezgan liels dzīvokļu fonds, kuru ir nepieciešams uzturēt kārtībā. Lielākā daļa cilvēku, kas dzīvo šajos dzīvokļos, ir tie, kuri nevēlējās tos privatizēt. Taču ir arī tās pilsētnieku kategorijas, kurām ir tiesības iegūt pašvaldības dzīvokli.

Domes Mājokļu komiteja risina daudzas problēmas. Piemēram, pie deputātiem vēršas pēc palīdzības mājas siltināšanas jautājumos. Un ne tikai tādēļ, lai saņemtu līdzfinansējumu. Bez deputātu palīdzības reizēm neizdodas izkontrolēt celtnieku un ierēdņu darbu.

Vēl viena problēma – pašvaldības dzīvokļu stāvoklis. Tagad ar to remontu nodarbojas  speciāla DzKSU brigāde. Būtu vēlams, lai šis darbs ritētu efektīvāk un lai īrnieki uzturētu šos dzīvokļus kārtībā.

Visbeidzot, komitejas priekšsēdētājs Vladislavs Bojarūns ir uzsācis pašvaldības dzīvokļu saņemšanas kārtības pārbaudi. Izrādās, ka daži nevar pretendēt uz šādiem dzīvokļiem.

Uz šo brīdi rindā ir 166 cilvēki, pie tam tiesības saņemt dzīvokli kā pirmajiem ir 90 pilsētniekiem. Viņiem nākas gaidīt, kad atbrīvosies kāds no dzīvokļiem.  Tas notiek īrnieka nāves gadījumā vai, ja īrnieks tiek izlikts no dzīvokļa par parādiem. Dažiem ir nācies gaidīt rindā vairāk nekā desmit gadus. Jau pirmās sarakstu pārbaudes ļāva samazināt rindu, un cilvēki varēja beidzot svinēt ievākšanos jaunā dzīvoklī.

 




Atpakaļ