Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-02-2016

Daugavpilī pirmo reizi norisinājās tautas deju festivāls (VIDEO)


„Sadancis” – tā saucas tautas deju festivāls, kurš pirmo reizi norisinājās Daugavpilī. Vai mūsu pilsētā mīl dejot? Seši kolektīvi piedalījās Dziesmu un deju svētkos, vēl pieskaitiet klāt deju kolektīvus nacionālajos kultūras centros, bērnu un jauniešu kolektīvus, sporta dejas, flamenko, tango – un tas viss ir pie mums. Tieši tāpēc Kultūras pārvalde nolēma sarīkot sadanci, kurā piedalītos arī kolektīvi no citām valstīm.   Starptautisko tautas deju sadanci rīko un atbalsta Daugavpils pilsētas dome, Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs,  Kultūras pils, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Par vienu no visinteresantākajiem festivāla notikumiem kļuva meistarklases. Visiem, kuri izteica vēlēšanos, horeogrāfi mācīja latviešu, krievu, baltkrievu, lietuviešu tautas dejas. Izrādījās, ka piedalīties vēlas daudzi. Puiši un meitenes ar aizrautību apguva  dejas soļus, vienlaicīgi izprotot tautas deju nozīmi.

Noslēguma koncerts iepriecināja skatītājus.  „Ļavoņiha” no Vitebskas pārsteidza ar savu  meistarību, arī pārējie tautas deju kolektīvi aizkustināja ar patiesām emocijām.

Šis bija pirmais deju festivāls Daugavpilī. Spriežot pēc atsauksmēm, tas izdevās un tiks rīkots arī turpmāk.

 




Atpakaļ