Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-02-2016

Daugavpils atrodas uz gripas epidēmijas sliekšņa (VIDEO)


Slimību profilakses un kontroles dati liecina, ka pagājušā nedēļā Latvijas galvaspilsētā tika pārkāpts gripas epidēmijas slieksnis.  Ambulatorajās iestādēs gripas gadījumos vērsušos pacientu skaits pieaudzis visās vecuma grupās. Visaugstākā saslimtība konstatēta bērniem līdz 4 gadiem. Uz doto brīdi situācija Daugavpilī trauksmi neizsauc, taču tuvākajā laikā slimnieku skaits var pieaugt. Latgales lielākajā pilsētā konstatēti tikai 30 saslimšanas gadījumi .  Gripas epidēmija pilsētā tiks izludināta tikai tad, kad saslimušo skaits sasniegs 100 cilvēkus. Gripa var būt īpaši bīstama riska grupu iedzīvotājiem, tādiem kā maziem bērniem, grūtniecēm, gados vecākiem cilvēkiem un iedzīvotājiem ar komplikācijām.

Lai nesaslimtu ar gripu, svarīgi ir rūpēties par savu veselības stāvokli. Ārsti iesaka jau laikus vakcinēties pret gripu, tomēr svarīgi ir ņemt vērā, ka pote sāk iedarboties tikai pēc mēneša.

Gripa tiešām ir nopietna slimība, kura ir bīstama ar savām komplikācijām.

Tomēr, lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, svarīgi ir atcerēties par savu imunitāti : uzturā lietot produktus, kuri ir bagāti ir vitamīnu C, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem un ,protams, pēc iespējas biežāk mazgāt rokas.

 Ja Jūs konstatējāt gripas simptomus, tad nekavējoties  izsauciet ārstu. Ģimenes ārsta vizīti uz mājām apmaksā valsts.

 




Atpakaļ