Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-02-2016

Pilsētas ielās atsākti bedrīšu remonta darbi (VIDEO)


Līdz ar aukstā laika iestāšanos ceļu rekonstrukcijas un būvniecības sezona noslēdzas, taču remontdarbi pilsētas ielās turpinās. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti norāda, ka ziemā ceļa seguma stāvoklim ir jāpievērš pastiprināta uzmanība. Mainīgi laika apstākļi veicina bedru veidošanos uz ceļiem, kuras ir nepieciešams savlaicīgi salabot, pirmām kārtām – drošības apsvērumu dēļ.

Šogad plaisu un bedru labošanai no pilsētas budžeta ir piešķirti 187 tūkstoši eiro. Saskaņā ar deleģēšanas līgumu darbus veic uzņēmums „Labiekārtošana-D”. KSP speciālisti katru dienu veic pilsētas ielu apsekošanu. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem bīstamas bedres uz maģistrālajiem ceļiem ir jālikvidē diennakts laikā pēc to atklāšanas, uz otrās šķiras autoceļiem – piecu diennakšu laikā. Lai samazinātu bedru skaitu, visi pamatdarbi tiek veikti ceļu būvniecības sezonas laikā.

Izmantojot aukstā asfalta tehnoloģiju, uzsildīšanai tas tiek izbērts no briketēm betona maisītājā. Paralēli bedre tiek iztīrīta un nosusināta, tad tajā tiek ieklāts jau uzsildīts asfalts, kas tiek noblietēts. Likvidēt bedres komunālās saimniecības darbiniekiem palīdz pilsētnieki – akcijas „Ceļu bedre” dalībnieki. Ņemot vērā ceļu specifikāciju, bīstamās bedres var remontēt jebkuros laika apstākļos. Atgādinām, ka pilsētnieki var ziņot par ceļu bojājumiem pa e-pastu celubedre@inbox.lv. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti jau ir sagatavojuši dokumentāciju iepirkumu procedūru rīkošanai, lai maijā varētu uzsākt pilnvērtīgus celtniecības un remontdarbus. Šajā gadā ir ieplānoti 45 objekti dažādos pilsētas mikrorajonos, neskaitot trotuārus un veloceliņus. 2015. gadā Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums saviem spēkiem veica asfalta seguma remontu 2 500 kvadrātmetru platībā un betona seguma remontu 800 kvadrātmetru platībā daudzdzīvokļu māju pagalmos. Pagalma teritoriju remontdarbu programma turpināsies arī šogad.

 




Atpakaļ