Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-02-2016

Daugavpils jau 12 reizi popularizēs starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2015”


No 5. līdz 7. februārim, piedaloties starptautiskajā tūrisma izstādē - gadatirgū „Balttour 2016” un strādājot vienotajā Latgales stendā, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un  informācijas aģentūras tūrisma speciālisti jau  divpadsmito sezonu Daugavpils  pilsētas tūrisma potenciālu popularizēs Latvijas tūrisma gada lielākajā pasākumā.

 

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un  informācijas aģentūras speciālisti izstādes apmeklētājiem piedāvās jauno Daugavpils tūrisma karti un  jauno Daugavpils  tūrisma ceļvedi. Šos tūrisma mārketinga materiālus šogad jau ļoti pozitīvi novērtējuši starptautisko tūrisma izstāžu apmeklētāji Utrehtā (Nīderlandē), Helsinkos (Somijā) un Viļņā (Lietuvā). Izstādes apmeklētājiem tiks piedāvāta informācija par Daugavpils lielākajiem pasākumiem 2016.gadā,  Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, zinātkāres centra “Zili brīnumi” un  tūrisma uzņēmēju sagatavotie mārketinga materiāli. Bez tam izstādes apmeklētāji varēs saņemt arī jauno Šmakovkas muzeja bukletu.

 

2016.gada tūrisma sezonas sensācija ne Daugavpilī, bet arī visā Latgalē, noteikti būs jaunais  Šmakovkas muzejs, kuru atklāšana notiks jau pavisam drīz – pavasarī. Jaunais muzejs tiks izvietots Daugavpils Vienības namā, un tas pasaules mērogā noteikti būs lielākais un modernākais Šmakovkas muzejs.  Muzeja apmeklētājus gaida mūsdienīgs  un atraktīvs stāstu par Latgalē senāko, daudzu gadsimtu ritējumā izkopto alkoholisko dzērienu -  šmakovku, kas ir neatņemama kulinārā mantojuma sastāvdaļa. Ar jaunāko  tehnoloģiju palīdzību muzejā  interaktīvi varēs izzināt šmakovkas tapšanas procesu un  pat uzšķirt Daugavpils un Latgales kultūrvēstures lappuses. Muzejā varēs aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Apmeklētājiem būs pieejami audiogidi, ekskursijas un degustācijas, kā arī suvenīri.  

Savukārt aprīlī, kad Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs svinēs savu 3.dzimšanas dienu, apmeklētājiem  jau būs pieejama  jauna Marka Rotko oriģināldarbu kolekcija.

 

Turpretī zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir vieta, kur bērniem  taustāmā un uzskatāmā veidā  paveras noslēpumainā zinātnes pasaule.  Šajā centrā uzstādīti eksponāti, kas  liek uz lietām paskatīties no cita, neierasta skatu punkta. Mazajiem apmeklētājiem tiek piedāvātas aizraujošas un izglītojošas nodarbības, neparasti eksperimenti, ekskursijas un izklaidējoši izzinošas svētku ballītes.  Objekts darbu sāka pagājušā gada jūlijā, un pērn  tajā paviesojās vairāk  nekā 8000 zinātkāru apmeklētāju.

 

Biedrība "Atmiņu lāde" Daugavpils cietoksnī, Nikolaja vārtu sānu telpās, ierīkojusi vēsturisko tērpu ekspozīciju. Divās telpās var apskatīt 19 g.s.sākuma tērpus ar atbilstošiem aksesuāriem. Ieejot jaunajā ekspozīcijā, apmeklētāji var iejusties Napoleona laika atmosfērā. Te interesantus sagaida  stāstījums latviešu, krievu vai angļu valodā (pēc izvēles) par to, kā radās šī ideja, un ieskats tā laika modes vēsturē.  

 

Pirmo reizi “Balttour” izstādē būs pārstāvēts arī visas Latgales sporta lepnums – Daugavpils spīdveja klubs “Lokomotīve”, kas 2015. gadā kļuva par Polijas Nice spīdveja līgas uzvarētāju. Savukārt Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pārstāvji lielos un mazos izstādes apmeklētājus iesaistīs saistošās grafikas darbnīcās.

Popularizējot Daugavpili, 2016.gadā aizvadītas trīs starptautiskās tūrisma izstādes: Somijā, Nīderlandē un Lietuvā, kuros ļoti sekmīgi prezentēti Daugavpils tūrisma piedāvājumi. Vēl priekšā gaidāms darbs 3 izstādēs Vācijā (Hamburgā un Minhenē), kā arī izstādē Igaunijā.

 

Baltijā lielākajā tūrisma izstādē – gadatirgū “Balttour 2016” vienuviet varēs apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 850 tūrisma uzņēmumu no 40 pasaules valstīm. Trīs dienas Ķīpsalā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt jaunus maršrutus un ceļojumu galamērķus, līksmot par pasaules kultūru dažādību, iegādāties ceļojumus un baudīt Latvijas reģionu viesmīlību.

 

 

Sagatavoja:

 

 Lolita Kozlovska

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un

informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā

Rīgas iela 22a, Daugavpils, LV-5401

T.: +371 65422818

E-mail: info@visitdaugavpils.lv

Web: http://www.visitdaugavpils.lv

Skype: visit_daugavpils

https://www.facebook.com/Daugavpils.Travel

https://twitter.com/daugavpilstic

http://www.draugiem.lv/daugavpils.travel




Atpakaļ