Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-01-2016

Latgales labākais tūrisma piedāvājums vienlaikus tiks prezentēts divās izstādēs – Somijā un Lietuvā


Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme”, turpinot dalību starptautiskajās tūrisma izstādēs Latvijas nacionālajos stendos, kurus organizē Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA),  vienlaicīgi piedalīsies divos nozīmīgos pasākumos: Ziemeļeiropā lielākajā tūrisma izstādē “MATKA” (Helsinki, Somija,  21. līdz 24. janvāris) un “ADVENTUR 2016” (Viļņa, Lietuva,  22. līdz 24. janvāris).    

TAVA Latvijas nacionālo stendu ar tūrisma saukli “Latvia. Best Enjoyed Slowly” (Iepazīsti Latviju nesteidzoties!) Helsinku izstāžu centrā “Finexpo” organizē regulāri, turklāt darbu stendā papildinot ar  īpašām mārketinga aktivitātēm. Šogad – ar sarīkojumu Somijas tūrisma operatoriem un mediju pārstāvjiem Latvijas vēstniecībā Helsinkos, Latvijas pārstāvja piedalīšanos mediju brokastīs u. c.

 Zīmīgi, ka Somijas izstādē, kopā ar Latgales pašvaldību tūrisma informācijas speciālistiem, kas stāstīs somu tūristiem par reģiona jaunajiem un nozīmīgākajiem tūrisma produktiem, piedalīsies arī Līvānu keramiķe Eleonora Pastare, kas izstādes laikā strādās pie podnieka ripas, tādejādi atraktīvā veidā popularizējot Latgales keramikas tradīcijas.

Latvijas stendā strādās pārstāvji no Rīgas tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas pilsētas domes, Latvijas kempingu asociācijas, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Kūrortpilsētas asociācijas, Latgales reģiona tūrisma asociācijas “Ezerzeme”, Kurzemes tūrisma asociācijas, Gaujas Nacionālā parka tūrisma biedrības, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, SIA “3K Management”, SIA “HWS Management”, SIA “Mogotel”, SIA “Hotel Jurmala SPA” un SIA “Lienes apartamenti”.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure atzīst: “Somu tūristu skaits aug. Lai pozitīvā tendence saglabātos, ir jāizmanto katra iespēja somiem atgādināt, cik daudz interesanta varam piedāvāt.”

Somijas tūristi apceļo arī Latgali, īpaši interesi izrādot par kultūras un dabas tūrisma produktiem. Līdzīgi, kā citu Skandināvijas valstu tūristi, tie sava atvaļinājuma laikā cenšas apceļot visas trīs Baltijas valstis.

Vienlaikus ar “Matku”, Somijā kaimiņvalsts galvaspilsētā Viļņā nu jau ceturto reizi notiks starptautiskā tūrisma izstāde “Adventur 2016”. Latgales tūrisma nozarei Lietuva  šobrīd   ir viens no visnozīmīgākajiem ārvalstu mērķa tirgiem, kas ierindojas augsti prioritāro tūrisma tirgu segmentā. Piemēram, Daugavpilī lietuvieši ir vislielākais ārvalstu tirgus, kas veido ne tikai tūristu, bet arī ceļotāju segmentu. Bieži vien lietuvieši apmeklē Daugavpili, lai iepirktos, pavadītu laiku tūrisma objektos, noskatītos koncertus un teātra izrādes. Tādejādi dodot būtisku pienesumu pilsētas ekonomikai. Lietuvieši Latgales reģionā labprāt apmeklē dabas, kultūrvēsturiskos, t.sk. arī sakrālos objektus. Mūsu  tuvākie kaimiņi ceļo kopā ar ģimeni, tāpēc tiem ir interese par piedāvājumiem, kas paredzēts ģimenēm ar bērniem .

Sadarbojoties Latgales Plānošanas reģionam, Latgales reģiona attīstības aģentūrai un Latgales pašvaldību tūrisma speciālistiem, tūristiem tiek pozicionēts ceļojumu galamērķis “Baltijas ezeru zeme”, kurā ietilpst Latgale un Aukštaitija. Darbojoties vairākos pārrobežu projektos, abos reģionos ir uzlabota tūrisma infrastruktūra, izstrādāti jauni pārrobežu maršruti un izdoti kopīgi mārketinga materiāli. Tas viss veicina “Baltijas ezeru zemes atpazīstamību”.

Gan Somija, gan Lietuva ir valstis, no kurām tūristu skaits Latvijā pērn ir īpaši pieaudzis. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2015. gada 9 mēnešos mūsu valsts viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoti 69 tūkstoši (+12,4%) somu un 117 tūkstoši (+23%) lietuviešu. Somu tūristi mūsu zemē pavadījuši 124 tūkstošus (+8,5%) nakšu, bet mūsu dienvidu kaimiņi – 203,5 tūkstošus (+18,5%) nakšu.

Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” dalību abās starptautiskajās izstādēs nodrošina Latgales pašvaldību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras,  un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts.

 

Informāciju sagatavoja:

Lolita Kozlovska

 

Papildus informācija:

Līga Kondrāte

Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja

+371 29467925




Atpakaļ