Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-01-2016

Par sociālo darbinieku veicamo apsekojumu kārtību


Lai izvairītos no pārpratumiem un prettiesisko darbību gadījumu mēģinājumiem , Sociālo lietu Pārvalde informē Daugavpils pilsētas iedzīvotājus par sociālā darbinieka vizītes kārtību.

Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem ir apliecības, kuras viņi Jums uzrāda. Ja šī apliecība Jums šķiet aizdomīga, lūdzu, zvaniet uz Sociālo lietu pārvaldes tālruni 65423700! un pārbaudiet tās derīgumu. Veicot apsekojumu Jūsu mājās, sociālais darbinieks saraksta vai aizpilda apsekošanas aktu, kuru Jūs izlasāt un parakstāt, ja piekrītat tajā uzrādītajai informācijai.

Sociālais darbinieks nekādā gadījumā nav tiesīgs no klienta pieprasīt naudu. Apmeklējot klientu dzīvesvietā, viņš nosauc savu uzvārdu un uzrāda savu darba apliecību. Darba apliecībā ir minēts iestādes nosaukums, ir darbinieka fotogrāfija, viņa personas kods. Uz apliecības ir Sociālo lietu pārvaldes vadītāja paraksts un iestādes zīmogs. Ja cilvēks apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību, nav pazīstams un par savu apciemojumu nav informējis, iesakām viņam neuzticēties un neielaist savā dzīvoklī. Nekādā gadījumā svešiniekam nav jādod līdzi savi personu apliecinošie dokumenti, jo tikai vēršoties Sociālo lietu pārvaldē ir lūgts tos uzrādīt.

Pirms apmeklēšanas sociālais darbinieks vienmēr iepriekš sazināsies ar klientu un vienosies par apmeklējuma laiku. Tikai īpašos gadījumos sociālais darbinieks var doties pie klienta bez iepriekšēja brīdinājuma, pamatojoties uz policijas, bāriņtiesas vai ģimenes ārsta sniegto informāciju, lai noskaidrotu, vai sniegtā informācija ir patiesa, un lai sniegtu nepieciešamo sociālo palīdzību.

Sociālo lietu pārvaldes darbinieka darba apliecības apraksts:

1.Apliecība ir uz zila papīra, apdrukāta un plastikātā laminēta karte, tās izmērs ir 850x550mm.

2.Apliecības aizsardzības līmeņi pret viltojumiem ir apaļā zīmoga nospiedums, Sociālo lietu pārvaldes vadītāja paraksts oriģināls, Daugavpils pilsētas domes un Sociālo lietu pārvaldes logotips.

3.Apliecības priekšpusē ir norādīts iestādes nosaukums, lietotāja fotogrāfija, apliecības numurs, ieņemamais amats, vārds, uzvārds, personas kods.

4.Zem 3.punktā minētā teksta pie apliecības kreisās malas izvietots šāda satura teksts „Vadītājs”, tālāk paredzēta vieta vadītāja parakstam un tās galā pie apliecības labās malas ir vadītāja vārda pirmais burts un uzvārda atšifrējums, kā arī norādīts apliecības izdošanas datums.

Esiet uzmanīgi, cienījamie pilsētnieki, un neuzticieties tiem, kas mēģina ļaunprātīgi uzdot sevi par Daugavpils pilsētas domes sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem! 




Atpakaļ