Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-01-2016

Pašvaldība nodrošina medicīnas pakalpojumu pieejamību (VIDEO)


14. janvāra pilsētas domes sēdē tika izskatīts daudziem svarīgs jautājums – par izmaiņām saistošajos noteikumos, kas skar pacienta iemaksu segšanu stacionāros. Domes lēmums – turpmāk pacienta iemaksas pilsētas pensionāriem tiks segtas ne tikai Daugavpils Reģionālajā slimnīcā, bet arī citās Latvijas medicīnas iestādēs.

Šādu priekšlikumu pilsētas mēram adresētā vēstulē izteica dažu sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Pēc viņu domām, ir gadījumi, kad pacienti nevar saņemt nepieciešamos pakalpojumus mūsu slimnīcā, bet, lai ārstētos Rīgas slimnīcās, viņiem trūkst līdzekļu.

Pilsētas domes lēmums palīdzēs saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību daudziem pilsētniekiem. Tiks apmaksātas pirmās 4 uzturēšanās dienas stacionārā neatkarīgi no tā, kurā Latvijas  slimnīcā atradīsies pilsētas iedzīvotājs. Pašvaldība palīdzēs segt arī ceļa izmaksas. 

Tomēr, kā uzsvēra pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, svarīgs uzdevums ir paaugstināt medicīniskās palīdzības līmeni Daugavpils Reģionālajā slimnīcā. Tam pašvaldība velta lielas pūles. Pagājušajā gadā medicīnas iestādei tika piešķirti vairāk nekā 500 tūkst. eiro, lai atrisinātu kadru problēmu un iegādātos jaunu aprīkojumu, kas uzlabotu medicīnas pakalpojumu pieejamību.

 




Atpakaļ