Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-01-2016

Katru nedēļu tiek rīkoti reidi, lai pasargātu cilvēkus no ķermeņa atdzišanas un apsaldējumiem (VIDEO)


Visa gada garumā Daugavpils pašvaldības policijas inspektori un Sociālo lietu pārvaldes sociālie darbinieki nodarbojas ar to cilvēku meklēšanu, kuriem nav pastāvīgas dzīvesvietas vai kuri atrodas alkohola reibumā, taču līdz ar sala iestāšanos situācija tiek īpaši kontrolēta. Zemas gaisa temperatūras apstākļos ievērojami pieaug risks gūt apsaldējumus vai ciest no ķermeņa atdzišanas, tāpēc reidi, kuru laikā šādi cilvēki tiek apzināti un ievietoti pilsētas medicīnas vai sociālajās iestādēs, tiek rīkoti katru nedēļu. Cietušo vidū var nonākt arī pensijas vecuma cilvēki ar pārvietošanās grūtībām, kā arī tie, kas dzīvo neapsildāmās telpās vai nav ģērbušies atbilstoši sezonai. Atrast šādus cilvēkus palīdz paši pilsētas iedzīvotāji. Laika periodā no 4. līdz 10. janvārim pašvaldības policija saņēma 32 izsaukumus.

Kārtējais kopīgais reids pilsētas ielās,  pamestās ēkās un citās vietās, kur pulcējas cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas, tika rīkots trešdien, 13. janvārī. Sociālie darbinieki viņiem piedāvā doties uz nakts patversmi, kur var pārlaist nakti, paēst, nomazgāties, pārģērbties, saņemt medicīnisko palīdzību, dažāda veida konsultācijas, tai skaitā par dokumentu noformēšanu. Vārdu sakot, ir iespēja atgriezties normālā dzīvē.

Aukstā laikā patversme uzņem visus, kuriem nav kur dzīvot. Kad kļūst salīdzinoši silts, viņi sāk atteikt. Tādos gadījumos cilvēkus, kuri atrodas alkohola reibumā, no ielām, pamestām ēkām vai māju kāpņutelpām nogādā Daugavpils Reģionālās slimnīcas Narkoloģijas nodaļā. Nodaļa, kura ir paredzēta 30 vietām, praktiski nekad nav tukša. Uz šejieni viņus atved gan policisti, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti. Detoksikācijas palātā nonāk dažādu pilsētu un pagastu iedzīvotāji, un visi saņem nepieciešamo palīdzību.

Medicīniskos pakalpojumus apmaksā pašvaldība, kurā ir deklarēta pacienta dzīvesvieta. Viena Daugavpils iedzīvotāja diennakts uzturēšanās izmaksā pilsētas domei 32,98 eiro. Piemēram, decembrī šeit ir pabijuši 236 cilvēki, tā ka mēneša laikā summa, ko šādiem slimniekiem piešķir pilsētas pašvaldība, nav maza. Taču palīdzēt vajag, jo cilvēka dzīvi nevar izmērīt naudā. Sniegt palīdzību var ikviens pilsētnieks. Ja redzat, ka cilvēkam ir nepieciešama palīdzība, zvaniet glābšanas dienestam 112, pašvaldības policijas dežūrdaļai pa tālruni 654 21500, darba dienās Sociālo lietu pārvaldei pa tālruni 654 23700 vai visu diennakti nakts patversmei pa tālruni 654 42694.

 




Atpakaļ