Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-01-2016

Daugavpils autobusu parks nodrošina nepārtrauktu transporta kustību ziemas apstākļos (VIDEO)


Kopš 2014. gada 1. janvāra pašvaldības uzņēmums „Daugavpils autobusu parks” strādā jaunā statusā. Pēc reorganizācijas tramvaju un autobusu sabiedriskie pārvadājumi tika nodoti jaunizveidotajam uzņēmumam „Daugavpils satiksme”, savukārt autobusu parks apkalpo komerciālos starptautiskos, starppilsētu un vietējos maršrutus. Lai nodrošinātu nepārtrauktu transporta kustību un vienlaikus divu pilsētas uzņēmumu-pārvadātāju  ritošā sastāva apkopi un remontu, esošajā autobusu parka ražošanas bāzē tika veikti dažādi sagatavošanās darbi.

Paveiktie darbi deva vēlamos rezultātus: divu pēdējo gadu laikā autobusu parkam ir izdevies saglabāt starppilsētu pārvadājumu apjomu. Saskaņā ar līgumu ar pasūtītāju – Autotransporta direkciju – Daugavpils uzņēmums turpinās tos apkalpot līdz 2020. gada beigām. Starppilsētu un vietējos pārvadājumus nodrošina arī filiāles Ilūkstē, Dagdā un Krāslavā.

2015. gads bija jubilejas gads ne tikai Daugavpils pilsētai, bet arī autobusu parkam, kam 25. decembrī apritēja 70 gadi. Uzņēmuma vēsture aizsākās 1945. gadā, kad tika pieņemts lēmums par autobusu pārvadājumu organizēšanu Daugavpilī. Aizgājušajā gadā uzņēmuma pakalpojumus izmantoja aptuveni pusotrs miljons pasažieru, gada apgrozījums (neskaitot dotācijas) pārsniedz divus miljonus eiro. Tehniskais parks tika papildināts ar 12 autobusiem, no kuriem 9 ir jauni, ražoti Vācijā un Čehijā.

Gatavojoties darbam ziemas apstākļos, speciālisti katru dienu veic pasākumu kompleksu, pirmkārt, lai nodrošinātu satiksmes drošību.

Tiek pārbaudīti arī autonomie sildītāji. Tas ir nepieciešams tāpēc, lai pasažieri justos komfortabli autobusa salonā neatkarīgi no ārējās gaisa temperatūras.

Pašreiz Autotransporta direkcija ir izsludinājusi konkursu par pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu vietējos maršrutos. Tajā piedalās arī Daugavpils autobusu parks. Novēlēsim kolektīvam veiksmi jaunajā gadā.

 




Atpakaļ