Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-01-2016

Brīvdienas daudzi pilsētnieki pavadīja svaigā gaisā (VIDEO)


Pagājušajās brīvdienās valdīja sals un sniegs, tāpēc daudzi daugavpilieši devās pastaigās, lai vienkārši paslēpotu, slidotu. Pilsētas teritorijā ir desmitiem publiski pieejamu vietu aktīvai atpūtai ziemas periodā. Kā vienu no vispopulārākajām var minēt slidotavu Vienības laukumā. Bērni un jaunieši nelaiž garām iespēju šeit atnākt no rīta vai vakarā jebkurā nedēļas dienā. Pēc pieaugušo domām, pilsētniekiem ir iespēja aktīvi atpūsties gan vasarā, gan ziemā – ir vajadzīga tikai vēlēšanās.

Piektdien, 8. janvārī, noslēdzās ledus liešana āra slidotavās Daugavpils cietokšņa dārzā un Kandavas ielā. Cietoksnī tīrīt sniegu no slidotavas uzsāka pirmdien, 11. janvārī, kaut gan iniciatīvu jau sestdien varēja izrādīt arī paši jaunieši, kas dzīvo šajā mikrorajonā. Vietējie puikas notīrīja nelielu laukumu, taču viņiem nebija pa spēkam atbrīvot no sniega visu teritoriju. Slidotava pie Daugavpils bērnu sporta skolas ir notīrīta, taču slidot gribētāju šeit bija maz. Acīmredzot, ne visi zina, ka tā ir atvērta apmeklētājiem. Sniegotā laikā vienmēr daudz cilvēku var sastapt uz kalniņiem pie Stropu estrādes. Šeit ierodas veselām ģimenēm, tai skaitā ar mājdzīvniekiem. Ziemas prieku baudīšanai tiek izmantoti dažādi palīglīdzekļi: ragaviņas, plastmasas siles, kartona gabali un plēves. Visi cenšas apģērbties tā, lai nenosaltu un pēc sirds patikas pavāļātos sniegā.

Pilsētnieki izmanto jebkuru uzkalnu, kas atrodas māju tuvumā. Atgādinām, ka tas var būt nedroši, tāpēc bērnus ir vienmēr jāpavada vecākiem.  Kas attiecas uz uzbērto kalniņu topošajā parkā Esplanādē, tad vizināšanās no tā ir aizliegta. Kalniņš nav vēl līdz galam izveidots, tas ir noklāts ar izciļņiem un bedrītēm, un var viegli iedzīvoties traumās. Kā tika ziņots iepriekš, darbi šeit tiks atsākti tikai pavasarī, un līdz to pabeigšanai objekts ir slēgts apmeklētājiem. Par iecienītu vietu aktīvai atpūtai ir kļuvusi sporta trase Stropu mežaparkā. Brīvdienās šeit bija daudz slēpotāju: gan sportisti, gan amatieri. Daloties savos iespaidos, viņi norādīja, ka sniega tomēr ir pamaz, taču tas netraucēja baudīt dabu, laika apstākļus un iecienīto sporta veidu.

Ja ticēt sinoptiķu prognozēm, tad ziema solās būt auksta un sniegota, tāpēc pilsētniekiem vēl būs iespēja cik vien tīk pavizināties ar ragaviņām, slidām un slēpēm. Cerēsim uz to. Daugavpils pilsētas pašvaldība no savas puses izskata jautājumu par sporta inventāra nomas punkta atvēršanu sporta bāzē „Dzintariņš”.

 




Atpakaļ