Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-01-2016

Februārī sāksies pirmklasnieku reģistrācija (VIDEO)


Janvāris ir klāt un vecākiem, kuru bērni sāks skolas gaitas 1. klasē  laiks ir padomāt uz kuru skolu pieteikt viņu mācībām. 2016./2017. m.g. pirmajā klasē mācīsies 2009. gadā dzimušie bērni. Atkarībā no veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības, bērns var sākt pamatizglītības ieguvi arī vienu gadu agrāk vai vienu gadu vēlāk.

Nākamo pirmklasnieku reģistrācija sāksies 2016.gada 1.februārī plkst.8.00.

Reģistrācija ilgs līdz 2016.gada 29.februāra plkst.16.00. Arī šoreiz vecāki varēs reģistrēt nākamo pirmklasnieku gan klātienē, izglītības iestādē, iesniedzot iesniegumu un uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personību apliecinošu dokumentu, gan arī iesūtot uz iestādes oficiālo elektronisko pastu ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu un tam pievienojot šādu dokumentu kopijas: bērna dzimšanas apliecība, vecāka personību apliecinošs dokuments. Tiks saglabāta arī kārtība, ka bērnu kā nākamo pirmklasnieku var reģistrēt tikai vienā izglītības iestādē.

Veicot 1.klašu komplektāciju, vispirms tiek dotas priekšrocības bērniem, kuriem izglītības iestādē mācās brāļi vai māsas, otrkārt, priekšrocības saņem izglītības iestādē strādājošo darbinieku bērni. 2016./2017.mācību gadam ir jauna priekšrocība, kas attiecas uz attiecīgajai izglītības iestādei ģeogrāfiski tuvāk dzīvesvietu deklarējušiem pilsētas bērniem.

Ja augstāk minētās priekšrocības netiek izmantotas līdz 2016.gada 29.februārim, tās tiek zaudētas.

Ne vēlāk kā līdz 2016.gada 15.martam vecāki no skolas saņems rakstisku paziņojumu par uzņemšanas 1.klasē rezultātiem

 




Atpakaļ