Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-01-2016

Komisija novērtē svētku noformējumu (VIDEO)


Tradicionālais Ziemassvētku noformējuma konkurss, ko pašvaldība izsludināja svētku priekšvakarā, šoreiz noritēja ar devīzi: „Esi dzejnieks, taisi no nekā”. Konkursa dalībniekiem tika piedāvāts noformējumam izmantot dažādus iepakojumus, plastmasas pudeles, ražošanas materiālu pārpalikumus utt. Speciālisti vēlējās uzsvērt, ka, lai izrotātu savu pagalmu un māju,  nav obligāti jāpērk dārgas virtenes; fantāzija un radoša pieeja var radīt brīnumus.

Konkursam tika iesniegti 14 pieteikumi, mazāk nekā pagājušajā gadā. Toties balvu fonds šogad sastāda 2 000 eiro. Komisija novērtē noformējumu trīs grupās: mācību iestādes, pakalpojumu un tirdzniecības sfēras uzņēmumi, rūpniecības uzņēmumi. Daži rotājumu elementi jau ir kļuvuši par tradicionāliem. Salavecītis šogad brauc gan ar tramvaju, gan ar ātrās palīdzības mašīnu. Protams, uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli” ir vairāk iespēju radīt svētku interjeru nekā parastam cilvēkam, kurš vēlas izpušķot savu māju svētkiem. Diemžēl, šādu māju pilsētā nav daudz. Mājas saimnieki Jelgavas ielā izrotā to jau trešo gadu. Pirmkārt, redzēja, kā to dara Eiropā. Otrkārt, viņi atzinās, ka vēlējās piedalīties pilsētas konkursā.

Protams, īpaši daudz pieteikumu tika saņemts no skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm. Gatavošanās svētkiem – tas ir arī kopīgs radošais darbs bērniem un pieaugušajiem. 13. vidusskolā svētku rotājumi atgādina par to, ka mācību iestāde par nopelniem saņēma  apbalvojumu – Pūces balvu. Bērnudārzā Ruģeļu mikrorajonā ikvienu sagaida 17 sniegavīri, turklāt katram no viņiem ir dots vārds.

Komisija īpaši augstu novērtēja tieši radošo pieeju noformējumam. Kā jūs domājat, no kā ir izgatavoti neparastie ziedi, kas salā ir saplaukuši kokos pie SpecATU? No plastmasas pudelēm. Bet piemīlīgie sniegavīri – no nokrāsotām vecām riepām. Centrā „Jaunība” no parasta papīra ir izveidota īsta pasaka „Divpadsmit mēneši”. Neparasti dekori no parastiem priekšmetiem iepriecināja dizaina speciālistus dažādās iestādēs. Noteikt uzvarētājus nebūs viegli. Konkursa rezultāti būs zināmi 14. janvārī.

 




Atpakaļ