Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-01-2016

DzKSU turpina daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju aptauju (VIDEO)


Oficiālais daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku aptaujas termiņš ilga no 15. oktobra līdz 30. novembrim.  Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums to pagarināja, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem, lai noskaidrotu, kas un par kādu cenu veiks kāpņutelpu uzkopšanu: paši iedzīvotāji, neko nemaksājot, vai DzKSU par noteiktu samaksu. Aicinājumam izdarīt apzinātu izvēli cilvēki atsaucās samērā aktīvi: rīkoja kopsapulces, rēķināja, izvērtēja, apsvēra variantus. Kā bija sagaidāms, viedokļi dalījās: vieni uzskatīja, ka piedāvātās pakalpojuma izmaksas ir pārāk augstas, citi – ka tās ir pieņemamas un ļaus taupīt nervus un laiku.

Uzņēmuma vadība norāda, ka, aprēķinot tarifu, tika ņemti vērā vairāki aspekti: sākot no mājas sērijas līdz pat durvju un logu izmēram.

Galarezultātā vidējais tarifs sastādīja 4-6 eiro centus par vienu kvadrātmetru dzīvojamās platības. Piemēram, ja cena būs 5 eiro centi, kāpņutelpas uzkopšana īpašniekam, kam pieder dzīvoklis 50 kvadrātmetru platībā,  izmaksās 2,50 eiro mēnesī. Par šo naudu uzņēmuma darbinieki apņemas katru nedēļu veikt kāpņutelpu mitro uzkopšanu, sienu, durvju, margu, pastkastīšu, palodžu un apgaismes ierīču tīrīšanu, griestu sauso tīrīšanu, kā arī metāla režģu un laukumu pie ieejas kāpņutelpā tīrīšanu. Divas reizes gadā kāpņutelpās tiks mazgāti logi. Uzkopšanas veidus un to periodiskumu nosaka Ministru kabineta noteikumi. Lai samazinātu tarifu, ir iespējamas izmaiņas, taču tikai ar vienu nosacījumu: dzīvokļu īpašniekiem ir jāpārņem mājas pārvaldīšanas tiesības.

Kopsapulču protokoli turpināja pienākt arī pēc aptaujas termiņa beigām. DzKSU apsaimniekošanā ir 703 mājas. Saskaņā ar pagājušā gada 30. decembra datiem tika saņemts 421 protokols, no tiem 53 mājas lēma par labu DzKSU, pārējie nolēma paļauties uz saviem spēkiem. Aptuveni 300 māju iedzīvotāji vispār nepieņēma nekādu lēmumu. Tā kā Ministru kabineta noteikumi uzliek par pienākumu veikt kāpņutelpu uzkopšanu, apsaimniekojošā organizācija sniedz iespēju neizlēmušo māju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli no šī gada 18. janvāra līdz 15. februārim. Janvāra rēķinos būs anketa ar jautājumu: „Kāpņutelpu uzkopšanu veiks DzKSU: jūs esat „par” vai „pret”?” Anketa ir jāparaksta un jānorāda aizpildīšanas datums, un jāiesniedz DzKSU personīgi, ar sētnieka starpniecību vai iemetot pastkastītē, kas paredzēta kvītīm.

Gadījumā, ja netiks saņemta nekāda atbilde, saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu tas tiks traktēts kā „pret”, tas ir, iedzīvotāji paši uzņemas uzkopt kāpņutelpas. Šīs saistības viņiem nāksies pildīt, pretējā gadījumā apsaimniekojošā organizācija būs spiesta iejaukties.

Aptaujas galīgie rezultāti tiks publicēti uzņēmuma mājas lapā 22. februārī. Pamatojoties uz rezultātiem, uzņēmums veiks nepieciešamā personāla atlasi, iepirks vajadzīgo inventāru un mazgāšanas līdzekļus. Kāpņutelpu uzkopšanu daudzdzīvokļu mājās ir plānots uzsākt jūlijā.

 




Atpakaļ