Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-12-2015

Ziemassvētku pasākums Daugavpils labākajiem skolēniem (VIDEO)


Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā Daugavpils pilsētas domes Izglītības pārvalde godina labākos pilsētas skolu skolēnus. 16. decembrī Latviešu kultūras centrā norisinājās trīs svētku pasākumi: 1.-4. klašu skolēniem, 5.-8. un 9.-12. klašu skolēniem. Organizatori veido svētku programmu, ņemot vērā bērnu vecuma  intereses. Atšķirībā no kalendārā gada, mācību gads vēl turpinās, un runāt par rezultātiem vēl ir par agru, taču daudzu skolēnu panākumi ir acīmredzami. Viņiem ir augsti rezultāti mācībās, un pelnīti apbalvojumi tikai veicina nosprausto mērķu sasniegšanu.

Jaunāko klašu skolēniem svētkus organizēja viesmīlīgie saimnieki – Latviešu kultūras centra speciālisti un radošie kolektīvi. Bērnus izklaidēja pasaku varoņi. Svētku pasākumam prieku un jautrību piešķīra pašu svinību vaininieku krāšņie tērpi. Pamatskolas skolēniem svētkus dāvāja bērnu un jauniešu centra „Jaunība” kolektīvi, bet vecāko klašu skolēniem – pilsētas domes Jaunatnes departaments ar rokgrupas „Breath today” koncertu, spēlēm un konkursiem, kuros tika pārbaudītas zināšanas un atjautība. Skolu beidzējiem galvenie pārbaudījumi vēl ir priekšā: viņiem būs jāpieņem sarežģīts lēmums, izvēloties turpmāko dzīves ceļu.

Pieaugušie vienmēr vēlas, lai bērni izaugtu par gudriem, zinošiem, godīgiem un mīlošiem cilvēkiem. Tajā ir ieinteresēta arī pilsētas vadība: ne velti viņi pamatoti uzsver to, ka jaunatne ir Daugavpils nākotne, bet talantīgi jaunieši – pilsētas  attīstības garantija.

Balvā par panākumiem mācībās, sportā, radošajā un sabiedriskajā dzīvē katram svētku dalībniekam tika pasniegti saldumi un ielūgums stundu slidot bez maksas Ledus hallē skolas brīvlaika laikā.

 




Atpakaļ