Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-12-2015

Jauna tramvaju līnijas posma izbūvi iedzīvotāji atbalsta


No 2015.gada 15.oktobra līdz 2015.gada 12.novembrim notika būvniecības ieceres "Jauna tramvaju līnijas posma 18.novembra iela - Veselības iela - Stropu ciemats, Daugavpilī, būvniecība" publiskās apspriešanas procedūra.

Publiskās apspriešanas laikā par būvniecības iecerēm saņemtas 11 aptaujas lapas no fiziskām personām. 9 aptaujas lapās būvniecības iecere atzīmēta kā atbalstāma un 2 aptaujas lapas – noraidāma. Par atbalstīšanas iemesliem, galvenokārt, tika atzīmēts sabiedriskā transporta sistēmas (tramvaju līniju) attīstība un plašākas iespējas pārvietoties, izmantojot sabiedrisko transportu, t.sk. vieglāk nokļūt uz Daugavpils reģionālo slimnīcu apmeklētājiem un darbiniekiem, vieglāk nokļūt uz Neredzīgo biedrības ciematu.

Respondenti izteica sekojošus priekšlikumus:

-         vēlams, lai tramvaja sliedes nebūtu pārāk tuvu pie mājām;

-         no Veselības ielas novirzīt sliedes pa piebraucamo ceļu līdz Vasarnīcas ielai, nevis caur dzīvojamo sektoru;

-         nākotnē paredzēt līnijas pagarināšanu pa 18.novembra ielu līdz pilsētas robežai (pansionātam);

-         projektēt tādus pieturas paviljonus, kas var aizsargāt pasažierus no lietus, vēja un dubļiem;

-         būvējot jauno tramvaju līniju, apkārtējo teritoriju apzaļumot, izveidojot zālienus, lai vizuāli nepaplašināt braucamo daļu;

-         būvniecības laikā saglabāt pēc iespējas vairāk koku, necirst visus pēc kārtas.

Pilsētplānošanas un būvniecības departaments ārpus publiskās apspriešanas procedūras termiņa saņēma iesniegumu no SIA “Daugavpils reģionālās slimnīcas”, kurā tika izteikts viedoklis, ka būvniecības ieceres realizācija kopumā pozitīvi ietekmēs Stropu mikrorajona infrastruktūras attīstību, dodot labumu sabiedrībai, neaizskarot apkārtējo māju iedzīvotāju privātās intereses.

 Kopumā publisko apspriešanu atzina par notikušo un tālākās būvniecības ieceres īstenošanā tiks ņemti vērā izteikti priekšlikumi  un piezīmes.

A/S "Daugavpils satiksme"




Atpakaļ