Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-12-2015

Konkursa „Latvijas Maksimālisti” pirmo finālistu vidū arī Aleksandrs Gibovskis no Daugavpils


Stipendiju konkursa Latvijas Maksimālisti” žūrijas pārstāvji, veicot rūpīgu konkursa pieteikumu atlasi, izvēlējušies pirmos 20 konkursa finālistus oktobra un novembra mēnesī. Finālistu vidū mūzikas kategorijā iekļuvis arī Aleksandrs Gibovskis no Daugavpils.

 

Aleksandrs Gibovskis kopā ar draugiem ar mūziku nodarbojas kopš bērnības un puiši ir apvienojušies grupā „DNA”. Jaunieši paši raksta dziesmas un filmē tām videoklipus, bet viņu sapnis ir palīdzēt bērniem no bērnu namiem.

 

Šogad konkursa dalībnieki tiek vērtēti vairākās kategorijās - dalībnieki, kuri mācās 7.-12.klasē vai 1.-3.kursā profesionālajās vidusskolās, tiek vērtēti piecās kategorijās – eksaktās zinātnes, humanitārās zinātnes, māksla, mūzika, sports un veselība. Savukārt 5.-6.klašu skolēni savā starpā sacenšas speckategorijā „Mans sapņu hobijs”.

 

Mēneša labākos visās konkursa kategorijās ir iespējams apskatīt Latvijas Maksimālisti” mājaslapas sadaļā Mēneša labākie" .

 

Pēc žūrijas vērtējuma par oktobra mēneša labākajiem atzīta Elza Celova (sporta un veselības kategorija), Artūrs Purpišs (sporta un veselības kategorija), Milāna Komisarova (speckategorija „Mans sapņu hobijs”), Aleksandrs Gibovskis (mūzikas kategorija), Kate Štokmane (mūzikas kategorija), Diāna Pokšāne (eksakto zinātņu kategorija), Antons Maksimovs (eksakto zinātņu kategorija), Endija Zvirgzdiņa (mākslas kategorija) un Helēna Ērgle (mākslas kategorija).

 

Savukārt par novembra mēneša labākajiem atzīts Raimonds Levickis (sporta un veselības kategorija), Didzis Grundulis (sporta un veselības kategorija), Ando Paļeļunas (speckategorija „Mans sapņu hobijs”), Toms Kristaps Strazdiņš (speckategorija „Mans sapņu hobijs”), Gita Rebeka Dirveika (mūzikas kategorija), Toms Samsons (mūzikas kategorija), Monta Ilze Liepiņa (humanitāro zinātņu kategorija), Elvīra Jančevska (eksakto zinātņu kategorija), Elīza Šaule (eksakto zinātņu kategorija), Aija Vanaga (mākslas kategorija) un Milēna Emīlija Seržante (mākslas kategorija).

 

Kopumā stipendiju konkursam pieteikušies 56 jaunieši no visas Latvijas. Visplašāk pārstāvēts ir Rīgas reģions, no kura nāk 18 jaunieši, kā arī Vidzemes reģions (11 jaunieši) un Kurzemes reģions (10 jaunieši). Skolas, no kurām konkursā piedalās visvairāk jauniešu, ir Madonas pilsētas 1.vidusskola un Saldus 1.vidusskola – no katras no šīm skolām stipendiju konkursā pieteikušies 3 skolēni. Visvairāk pārstāvētās kategorijas ir sports, māksla un mūzika.

 

„Prieks redzēt tik daudz jauniešu, kas spēruši pirmo soli sava talanta attīstībā un izrāda iniciatīvu, tāpat patīkami redzēt arī izcilniekus, kas ir gatavi savu talantu attīstīt līdz vēl augstākam līmenim. Novēlu jauniešiem neuztraukties par to, ka nesanāks, un darboties, kā arī ielikt vairāk enerģijas savos pieteikuma video, lai ikvienam būtu prieks skatīties,” stāsta viens no „Latvijas Maksimālisti” žūrijas locekļiem Raimonds Elbakjans.

 

Konkursa žūrijā darbojas pieci sabiedrībā pazīstami savas nozares pārstāvji – „Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans vērtē dalībniekus sporta kategorijā, režisors Andris Gauja – mākslas kategorijā, dziedātāja Aminata Savadogo – mūzikas kategorijā, fizikas skolotājs Valdis Zuters – eksakto zinātņu kategorijā, bet sporta žurnāliste Viktorija Kamaza – humanitāro zinātņu kategorijā.

 

Mēneša labākie dalībnieki būs tie, kas konkursa noslēgumā tiks vērtēti atkārtoti un saņems stipendijas. Kā atzina konkursa žūrija, izvēloties labākos konkursa pieteikumus, ir jābūt ļoti atbildīgiem, jo daudziem skolēniem iegūtā stipendija būs nozīmīgs pagrieziena punkts mērķu sasniegšanā. To, kā žūrijai veicās konkursantu izvērtēšanā, aicinām apskatīt fotogalerijā: http://www.maksimalisti.lv/lv/article/36

 

Konkursam iespējams vēl pieteikties līdz 2016.gada 15.janvārim

 

Pieteikšanās konkursam „Latvijas Maksimālisti” turpināsies līdz 2016.gada 15.janvārim, kurā aicināti savus spēkus izmēģināt 5.-12.klašu skolēni, kā arī 1.-3.kursu profesionālo vidusskolu skolēni. Pēc tam žūrija izvērtēs visus pieteikumus un nākamā gada 31. maijā tiks apbalvoti uzvarētāji.

 

Lai piedalītos stipendiju konkursā, skolēnam mājas lapā www.maksimalisti.lv ir jāaizpilda pieteikuma anketa un jāaugšupielādē īss video, kurā redzams dalībnieka talants vai sapņu hobijs.

 

Katrā kategorijā 1.vietas ieguvējs saņems 1500 eiro lielu stipendiju, 2.vietas ieguvējs – 1000 eiro un  3.vietas ieguvējs – 500 eiro, bet vēl septiņi skolēni katrā kategorijā saņems 400 eiro lielu stipendiju. Toties trīs labākie 5.-6.klašu skolēni speckategorijā „Mans sapņu hobijs” saņems apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai.

 

Tāpat arī viens skolēns no visiem konkursa dalībniekiem, kurš iegūs visvairāk balsu interneta balsojumā, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 300 eiro vērtībā.

 

Visi dalībnieki, kas būs izpildījuši konkursa nolikumā noteikto pieteikšanās kārtību, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 20 eiro vērtībā.

 

Stipendiju konkurss „Latvijas Maksimālisti” ir uzņēmuma SIA „Maxima Latvija” sociālais projekts, kas šogad tiek uzsākts 2015. gada 12.oktobrī. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 eiro.

 

 

Papildu informācija:

Jānis Beseris

SIA „Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs

Tālr. 29666603

e-pasts: janis.beseris@maxima.lv

www.maxima.lv, www.augosai.lv




Atpakaļ