Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-11-2015

Svinēsim kopā Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienu (VIDEO)


Svētku priekšvakarā Daugavpils vienmēr ievērojami pārvēršas. Šogad valsts svētku rotājumi pilsētas ielās ieguva jaunus spilgtus akcentus un krāsas. Dienās, kad mēs svinam  Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienu – pilsēta izskatās īpaši svinīgi. Daugavpils ielās, pie dzīvojamajām mājām un sabiedriskajām ēkām  izkārti valsts karogi. Vienības laukumu rotā svētku instalācija. Sevišķi krāšņa Daugavpils ir vakarā. Gaismas elementi, kas pagājušā gada Ziemassvētkos bija uzstādīti abās 18. novembra ielas pusēs, iemirdzējās  sarkanbaltsarkanās krāsās. Kopā ar automašīnu lukturiem un luksoforiem tie rada īpašu noskaņojumu. Jaunā svētku rotā ir ietērpta arī Daugavas iela.

Ne mazāk spilgta un piesātināta būs arī svētku pasākumu programma. 17. novembrī Marka Rotko mākslas centrā tiek atvērta jauna izstāžu sezona, un 18. novembrī septiņas jaunās ekspozīcijas varēs apskatīt par īpašām svētku cenām. 18. novembrī plkst.10:00 Svētā Pētera katoļu baznīcā notiks svētku dievkalpojums, bet tās pašas dienas vakarā uz Daugavpils teātra skatuves uzstāsies slavenais tautas deju ansamblis „Līgo” no Rīgas. Kolektīvs ir uzstājies daudzās pasaules valstīs, ir ieguvis Grand Prix, pirmās un godalgotas vietas prestižos starptautiskos konkursos, turklāt dažādās nominācijās: deja, horeogrāfija, mūzika un tautastērps. Koncerta sākums plkst.18:00, ieeja bez maksas.

Svētku pasākumi turpināsies Vienības laukumā. Šeit tiks demonstrēta video un gaismas instalācija „Mana pils - Daugavpils”, svētku uzrunu pilsētniekiem un Daugavpils viesiem teiks pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis. Plkst.21:00 LTV tiešraidē kopā ar visu valsti mēs dziedāsim Latvijas himnu, un tad debesīs virs pilsētas iemirdzēsies svētku salūts.

Valsts svētkiem veltītā svinību nedēļa noslēgsies 20. novembrī Daugavpils cietoksnī, kur pirmo reizi norisināsies jauniešu patriotiskās spēles – rekonstrukcijas „Jaunie Rīgas sargi: Atceries Lāčplēšus!” Vislatvijas fināls. Kā zināms, finālā piedalīsies trīs Daugavpils skolu komandas, kas uzvarēja vienā no pusfināliem, kas norisinājās mūsu pilsētā 3. novembrī. Sacensības sāksies plkst.10:00.

 




Atpakaļ