Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-11-2015

Metu konkursā “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” apbūves komplekss” uzvarēja Rīgas kompānija


13. novembrī Daugavpils Domē notika metu konkursa rezultātu paziņošana. 1. vieta piešķirta piedāvājumam ar devīzi OOOO 0000 autors SIA “MARK arhitekti”- Rīga.

2. vietā piedāvājums ar devīzi “LOKS1111” autors SIA “Arhitekta G. Vīksnas birojs”- Liepāja

3. vietā piedāvājums ar devīzi “SOLA5401” autors arhitektu birojs “MADE arhitekti”- Rīga.

Visiem uzvarētajiem ir paredzētas naudas balvas: 1. vieta- 3 000 eiro, 2. vieta- 2 000 eiro un 3. vieta 1 000 eiro.

Daugavpils pilsētas dome kopā ar Latvijas Arhitektu savienību jūnija beigās izsludināja arhitektūras metu konkursu, kura mērķis – turpināt ERAF projektā iesākto Saules skolas vēsturiskā ēku kompleksa Saules ielā 6/8, Muzeja ielā 3 rekonstrukciju, to veidojot kā telpiski vienotu un arhitektoniski izcilu vietu Daugavpils vēsturiskajā centrā.

Konkursa dalībnieki tika aicināti izstrādāt kvartāla starp Saules, Muzeja, Lāčplēša un Daugavas ielām apbūves atjaunošanas priekšlikumu, radot tādus telpiskos risinājumus, lai kvartāls iekļautos pilsētas infrastruktūrā, tiktu saglabātas apbūves arhitektoniskās un vēsturiskās vērtības, kvalitatīvi uzlabota apbūve Saules un Daugavas ielu krustojumā  un veidota jauna apbūve kvartāla dziļumā, radot arhitektoniski izteiksmīgu un vēsturiskai pilsētvidei atbilstošu būvapjomu, kā arī telpiski atrisinot apbūves pieslēgumu Daugavas ielas uzbērumam.

Metu konkurss tika organizēts kā arhitektu un arhitektūras biroju radoša sacensība. Līdz noteiktajam termiņam – 2015. gada 9. oktobrim konkursam iesniegti seši projektu meti.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ