Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-11-2015

Ugunsgrēks Šaurā ielā 26


4. oktobrī plkst. 15.50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģionālās brigādes darbinieki izbrauca uz ugunsgrēka dzēšanu ēkas Šaurā ielā 26 3.stāvā, kur atrodas pašvaldības dzīvokļi . Šīs ēkas 1. stāvā atrodas Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes Ģimenes atbalsta centrs|/patversme, bet 2. stāvā – Grupu dzīvokļi personām ar garīgā rakstura traucējumiem. Ģimenes atbalsta centra/patversmes un grupu dzīvokļu vadītāja Daina Umbraško informēja, kā pārējos stāvos dzīvo cilvēki, kas nav SLP klienti . Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka virtuves telpās trešajā stāvā deg dīvāns un cita manta. Kopējā aizdegšanās platība bija 7 kv. m. Sakarā ar spēcīgo dūmu parādīšanos ugunsdzēsēji evakuēja no ēkas 12 cilvēkus. Neviens cilvēks nav cietis . Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16:42. Pēc provizoriskiem datiem, iespējams, ugunsgrēka iemesls bija neuzmanīga rīcība ar atklātu uguni.

Uzzinot par ugunsgrēku, SLP speciālisti operatīvi sagatavoja savus klientus evakuācijai , tomēr, ieraugot, ka ugunsgrēks ir veiksmīgi likvidēts, neizveda viņus no ēkas. Pēc ugunsgrēka no 3. stāva virtuves telpām ūdens sāka tecēt uz 2. stāva SLP Grupu dzīvokļu personām ar garīga rakstura traucējumiem virtuvi un pēc brīža ūdens sāka tecēt arī uz SLP Ģimenes atbalsta centra/patversmes sociālā darbinieka kabinetu 1. stāvā. Ātri tika iznestas visas mēbeles, klientu lietas u.c. mantas, kas atradās  2. stāva virtuvē un sociālā darbinieka kabinetā 1. stāvā .

Applūdušām  telpām , visticamāk, būs nepieciešams kosmētiskais remonts . Zaudējumus aprēķina.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.




Atpakaļ