Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-10-2015

Nakts patversme gatava darbam ziemas apstākļos (VIDEO)


Neskatoties uz silto  laiku, ziema vairs nav aiz kalniem. Līdz ar aukstā laika iestāšanos nakts patversme, kas atrodas sociālajā patversmē Šaurā ielā 23, pāriet uz ziemas darba režīmu: no 18 vakarā līdz 8 no rīta. Pagaidām šeit ir maz apmeklētāju, taču dienās, kad iestājas sals, darbiniekiem ir darba pilnas rokas. Pagājušajā gadā nakts patversmes pakalpojumus izmantoja 185 cilvēki, bet uz šī gada 1. oktobri – 118, galvenokārt personas bez noteiktas dzīvesvietas. Šeit viņiem ir iespēja paēst, nomazgāties, pārģērbties, paskatīties televizoru, palasīt, saņemt medicīnisko palīdzību, kā arī palīdzību trūkstošo vai pazaudēto dokumentu atjaunošanā. Sociālās programmas „Karsts ēdiens – veselīga vide” ietvaros šeit jau trešo gadu darbojas zupas virtuve. Šogad nakts patversmē tika veikts kosmētiskais remonts, un telpas ir gatavas klientu uzņemšanai. Papildus iespējas radīsies pēc dušas telpu remonta sociālajā patversmē. Ja nakts patversmē klientu skaits pieaugs, tad viņiem būs iespēja nomazgāties sociālās patversmes jaunajās dušas telpās. Vienīgā prasība – ievērot nakts patversmes noteikumus.

Klienti šeit ierodas dažādos veidos, taču vienmēr brīvprātīgi: vieni nāk paši, citus atved pašvaldības policijas mobilā grupa gan pēc policijas un Sociālo lietu pārvaldes darbinieku kopīgajiem reidiem, gan pilsētas ikdienas patrulēšanas laikā. Personas bez noteiktas dzīvesvietas vai ar noslieci uz klaiņošanu un ubagošanu bieži tiek atrastas pie lielveikaliem, kuru administrācija kādu iemeslu dēļ nespēj nodrošināt atbilstošu kārtību. Ar vispārpieņemto noteikumu pārkāpējiem neauklējas: par smēķēšanu bērnu rotaļu laukumā tiek sastādīts protokols un jāierodas uz komisiju. Ar pārējiem parasti tiek veiktas profilaktiskas pārrunas.

Parasti šādos gadījumos pašvaldības policijas darbinieki nesastopas ar pretestību. Pirmkārt, tāpēc ka rīkojas mierīgi, taktiski un tajā pašā laikā pārliecināti, bet, otrkārt, nabadziņš droši vien arī pats saprot, ka sabiedriskā vietā, kāda nešaubīgi ir dzelzceļa stacija, ir jāuzvedas pienācīgi. Pašvaldības policija lūdz pilsētniekus ziņot par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem pa tālruni 654 21500. Ar aktīvu līdzdalību mēs varam palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši sarežģītā dzīves situācijā, vai novērst pretlikumīgas darbības.

 




Atpakaļ