Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-10-2015

Parakstīts nodomu protokols par sadarbību ar Beļcu pilsētu Moldovā


No 5. līdz 11.oktobrim tika organizētas Moldovas Ziemeļu reģiona dienas, kuru ietvaros notika vairāki pasākumi tūrisma jomā, pieredzes apmaiņa par pašvaldību attīstībai aktuālajiem jautājumiem.

Tāpat Moldovas Ziemeļu reģiona dienu ietvaros bija organizēts biznesa forums, t.sk. kontaktbirža, kura mērķis bija veicināt Latvijas-Moldovas uzņēmēju sadarbību, dibinot kontaktus, attīstot biznesa kontaktus, kas ietver  vienošanās par tālāku sadarbību, vienojoties par sadarbības līgumu slēgšanu. Vienlaikus bija organizēta Latvijas-Moldovas sadraudzības diena.

Daugavpili pārstāvēja delegācija, ko vadīja Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Daugavpils delegācijas sastāvā bija Domes deputāti Aleksandrs Samarins, Aleksejs Nikolajevs., Domes Attīstības departamenta vadītājas p.i. Sabīne Šnepste un viesnīcas “Park Hotel Latgola” direktore Ruta Priede.

10. oktobrī Jānis Lāčplēsis un Beļcu pilsētas vadītājs Renato Usatij parakstīja Nodomu protokolu par sadarbību starp Daugavpils pilsētu un Beļcu pašvaldību.  Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka parakstītais dokuments ir stiprs pamats uz kā būvēt ciešu tālāku sadarbību starp abām pilsētām. Lāčplēša kungs saskata  potenciālu sadarbībai, jo  ir daudz kopīga un arī liela ieinteresētība no abām pusēm.

Beļci ir lielākā pilsēta Moldovas ziemeļos, iedzīvotāju skaits 114 tūkstoši. Pilsēta ir liels rūpniecības centrs, attīstīta speciālā ekonomiskā zona, ir industriālā zona. Beļcu pašvaldības darbiniekus vairāk interesē Daugavpils pieredze ES fondu līdzekļu piesaistē un projektu realizācijā.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ