Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-10-2015

Notika sašķidrinātās gāzes noliktavas projekta sabiedriskā apspriešana (VIDEO)


Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē notika sabiedriskā apspriešana, kuras laikā kompānijas „Omega Holding” pārstāvji pastāstīja pilsētas iedzīvotājiem par sašķidrinātās gāzes noliktavas būvniecības projektu esošās naftas bāzes teritorijā Jelgavas ielā.

Firmas speciālisti pirmām kārtām uzsvēra, ka runa ir nevis par jaunu objektu, bet par rezervuāru nomaiņu naftas bāzes teritorijā, kura pastāv jau kopš 1961. gada. Agrāk šeit tika uzglabāti 23 tūkstoši kubikmetru benzīna, dīzeļdegvielas un eļļas. Šobrīd – četras reizes mazāk. Tagad tik liels degvielas daudzums nav nepieciešams, tāpēc 15 no 36 cisternām tika demontētas. Tā kā gan mašīnu uzpildei, gan māju apkurei visbiežāk tiek izmantota sašķidrinātā gāze, firma nolēma veco rezervuāru vietā uzstādīt pazemes tvertnes un tehnoloģisko aprīkojumu tās uzglabāšanai un pārvadāšanai.

Lielākā daļa no tiem, kas izteica savu viedokli apspriešanas laikā, atbalstīja būvniecības ieceri. Gandrīz sešdesmit gadus šeit atradās cisternas ar degvielu, un tas nevienu nebiedēja, tad kāpēc gan lai pazemes rezervuāri ar mūsdienīgiem sensoriem radītu bažas? Pēc dažu sabiedriskās apspriešanas dalībnieku domām, sabiedrības uzmanība ir jāvelta pavisam citām problēmām.

Projekts izraisīja iebildumus no uzņēmēju puses, kuri blakus esošajā teritorijā plāno attīstīt noliktavu biznesu.

Pagaidām ne uz visiem jautājumiem ir sniegtas atbildes. Sabiedriskā apspriešana ir tikai pirmais ietekmes uz vidi novērtējuma posms.

Līdz 17. oktobrim iedzīvotājiem ir iespēja nosūtīt savus priekšlikumus uz adresi info@daugavpils.lv vai Vides pārraudzības valsts birojam, Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, elektroniskais pasts – vpvb@vpvb.gov.lv.

 




Atpakaļ