Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-10-2015

Apsveica labākos pilsētas skolotājus (VIDEO)


Ar muzikālu apsveikumu tika atklāta svētku sanāksme 5. oktobrī, kas bija veltīta Starptautiskajai skolotāju dienai. Daugavpils Latviešu kultūras centra koncertzālē skanēja sirsnīga Raimonda Paula melodija. Kā pirmie apsveikumu profesionālajos svētkos saņēma Daugavpils Universitātes absolventi. 15 jaunie speciālisti ir papildinājuši pilsētas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu lielo un draudzīgo saimi. Visa augstskolas kolektīva vārdā ar laba vēlējumiem pie viņiem vērsās universitātes rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis. Apbalvojumus saņēma arī divu konkursu laureāti. Otro gadu Izglītības pārvalde rīko profesionālās meistarības konkursu. Pretendenti tika vērtēti pēc skolotāja metodiskā darba piecām prioritātēm.

Katrai nominācijai bija izveidota atsevišķa komisija, kas arī noteica labākos pēc rezultātiem divās kārtās. Kopumā no pilsētas vispārizglītojošām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm  saņemti 124 pieteikumi. Lielākā daļa konkursantu jau bija saņēmuši pelnītos apbalvojumus svinību laikā, kas norisinājās skolās un bērnudārzos Skolotāju dienas priekšvakarā,  bet šīs tikšanās laikā tika godināti 26 uzvarētāji savās nominācijās. Kā uzsvēra Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, viņu vietā var būt jebkurš pedagogs.

Kolēģus apsveica arī pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis. Skolotājam ir nenovērtējama loma bērnu apmācībā un audzināšanā, tas nozīmē, ka skolotājs veido ne tikai pilsētas un valsts tagadni, bet arī nākotni. Šī profesija nesola lielu naudu un ātru karjeras izaugsmi. To izvēlas, ja jūt aicinājumu, patiesu mīlestību pret savu mācību priekšmetu un bērniem un vēlmi pārvarēt visas grūtības un šķēršļus, lai sasniegtu rezultātu.

Ceturto gadu sadarbībā ar Izglītības pārvaldi labākā jaunā skolotāja konkursā partneris ir Swedbank. Noteikumi nosaka, ka par konkursa pretendentiem var kļūt jaunie pedagogi ar darba stāžu līdz pieciem gadiem. Par šīgada konkursa laureātiem kļuva 10 skolotāji, no kuriem divi saņēma Izglītības pārvaldes apbalvojumus un trīs – dāvanu kartes. Swedbank naudas balvu laimīgo ieguvēju vidū bija 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja  Anita Laurena, Vienības pamatskolas skolotāja Ruta Kumpiņa un 30.pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Svetlana Znatnova. Taču apsveikumus šajā dienā no kolēģiem, bērniem un pieaugušajiem saņēma visi Daugavpils pedagogi.

 




Atpakaļ