Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-10-2015

PAS "Daugavpils siltumtīkli" gatavi jaunajai apkures sezonai


Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" ir pilnībā gatavi jaunajai apkures sezonai, informē uzņēmuma vadītājs Andrejs Kuzņecovs.

"Starp apkures sezonā uzņēmuma speciālisti ir veikuši siltumapgādes sistēmas hidrauliskās un citas nepieciešamās pārbaudes un remontus. Noslēgušies ir arī
Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcija Ģimnāzijas, Parādes un Sakņu ielās, Daugavpilī" būvdarbi un patlaban uzņēmums ir pilnībā gatavs jaunajai apkures sezonai," uzvēra Kuzņecovs.

Jaunā apkures sezona Daugavpilī sāksies ar 15,4% zemāku siltumenerģijas tarifu nekā pērn. Ja 2014.gada oktobrī siltumenerģijas tarifs bija 60,66 eiro par vienu megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tad šī gada oktobrī tas tiek prognozēts - 51,31 eiro par vienu MWh bez PVN.

Siltumenerģijas tarifa samazinājums ir saistīts galvenokārt ar kurināmā - dabasgāzes - tirdzniecības cenas samazināšanos.

Lietotāju aktuālais parāds par patērēto siltumenerģiju gada laikā Daugavpilī nav būtiski mainījies. Ja pērn 1.septembrī tas bija 3 614 478 eiro, tad šogad 3 654 638 eiro.




Atpakaļ