Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-10-2015

Jevgeņijs Oļenovs: DzKSU ir gatavs darbam ziemas apstākļos (VIDEO)


Katru gadu aktīvu remonta un celtniecības darbu sezonas laikā Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums cenšas maksimāli paveikt dzīvokļu īpašnieku pieteiktos darbus. Saskaņā ar speciālistu teikto ar katru gadu iedzīvotāji arvien vairāk apzinās savu atbildību par visas mājas kopējo stāvokli, un līdz ar to pieaug arī iesniegto pieteikumu skaits dažāda veida remontdarbu veikšanai.

Ir veikts remonts arī koplietošanas telpās: 27 daudzdzīvokļu mājās ir nomainītas durvis un 29 – logi. Desmitos ir mērāmi kārtībā savestie dūmvadi, ventilācijas izvadi, kāpņutelpu nojumes, starppaneļu šuves, virspamati un aizsargapmales pa mājas perimetru. Šogad īpaša uzmanība tika pievērsta balkonu remontam. Kopumā ir veikti darbi uz 92 balkoniem, 65 gadījumos no tiem tekošais remonts un 27 – kapitālais remonts. Kā piemēru var minēt māju Imantas ielā 50. Balkoni šeit bija tik bēdīgā stāvoklī, ka apdraudēja cilvēku drošību. Saskaņā ar ekspertu slēdzienu bija izveidojusies avārijas situācija, tāpēc bija nepieciešams kapitālais remonts.

Nākošgad ir plānots izremontēt vēl 470 balkonus. Katru gadu vasaras periodā tiek veikta siltumapgādes sistēmu pārbaude daudzdzīvokļu mājās. Viens no svarīgākajiem šo darbu etapiem ir apkures sistēmu ūdens sildītāju tīrīšana. Pateicoties DzKSU darbinieku iniciatīvai, sagatavošanās jaunajai apkures sezonai  pabeigta septembra 20.-tajos datumos.

Darbam ziemas apstākļos uzņēmums jau ir gatavs. Nepieciešamajā daudzumā ir iepirkts smilšu un sāls maisījums pagalmu un trotuāru kaisīšanai, inventārs un darba apģērbs. Ziemas laikā sētnieki uzsāk darbu 6 no rīta, ārkārtas situācijās strādā pat naktīs. Arī visa sniega novākšanas tehnika ir darba kārtībā. Un uzņēmuma speciālisti jau tagad ir ķērušies klāt celtniecības darbu plāna sastādīšanai 2016. gadam. Sinoptiķi ziņo, ka šonedēļ iestāsies auksts laiks, tāpēc uzņēmums “DzKSU”  apkures sezonu sāks 6. oktobrī. Pagaidām apkurei nepieslēgs mājas ar vecajiem siltummezgliem un tās, kuru iedzīvotāji izteikuši vēlmi pieslēgt konkrētā datumā.

 




Atpakaļ