Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-10-2015

Apbalvoti labākie un radošākie (VIDEO)


1.oktobrī Daugavpils Olimpiskajā centrā bija trokšņaini, daudz cilvēku.

Bērnu un jauniešu centrs „ Jaunība” un pilsētas Izglītības pārvalde uzaicināja bērnus un pedagogus – pulciņu un jaunrades kolektīvu dalībniekus un vadītājus, lai izteiktu pateicību par augstiem sasniegumiem reģionālajos un valsts konkursos.

 Par centrālo notikumu, protams, kļuva 11.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki 2015.

Skolēnu dziesmu svētki notiek vienu reizi piecos gados, pirms kuriem tiek veikts kolosāls sagatavošanas darbs. Daugavpils kolektīvi parādīja ļoti labus rezultātus, bet 6 mūsu kori piedalījās „ Koru karos”.

Organizatori pasniedza 76 individuālās un kolektīvās balvas, no kurām 16 – klases audzinātājiem, jo viņi ir atbildīgi par ārpusklases darba organizēšanu.

Bet ar to ir jāaizrauj bērni, un tā, lai līdz ar mācībām tas nestu augstu rezultātu.

Klases audzinātājus apbalvošanai sākumā pieteica pašas skolas.

Tika ņemti vērā sasniegumi darbā ar skolēniem, vecākiem, kā arī dažādu konkursu  rezultāti. Tad novērtēšanai pieslēdzās pilsētas komisija, kura atzina Inesi Ivanu no 12-tās vidusskolas par labāko klases audzinātāju.

16-tās vidusskolas skolēns Daniels Seļčonoks kļuva par vienu no svinību varoņiem. Valsts konkursā „Superpuika” viņš ieņēma 2.vietu. Uzdevumi 12-13-gadīgiem pusaudžiem nebija vienkārši. Bez intelektuālajiem un radošajiem bija arī praktiskie: sagatavot ēdienu, iesist naglu vai kaut ko salabot. Kā saka Daniels, viņu iegāza sportisks uzdevums.

Klātesošos priecēja centra „Jaunība”  kolektīvu uzstāšanās, galvenokārt deju kolektīvi ar lielu dalībnieku skaitu.

Olimpiskā centra plašajā zālē viņi sniedza īstu koncertu, kurš kļuva par savdabīgu radošo atskaiti. Atcerēties 11. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus varēs 16.oktobrī plkst. 18:00 Vienības nama koncertzālē. IV mūzikas un mākslas festivāla Daugavpilī REStArt 2015 ietvaros, šeit notiks jauniešu koru sadziedāšanās. Ieeja bez maksas.

 




Atpakaļ