Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2015

Latgales plānošanas reģions izsludina konkursu reģiona uzņēmējiem


No šī gada 01.oktobra Latgales plānošanas reģiona (LPR) Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) ar LPR Attīstības padomes atbalstu organizē konkursu ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2015’’. Konkursa mērķis ir apzināt un godināt Latgales plānošanas reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā, veicināt Latgales plānošanas reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus Latgalē.

Konkurss paredz godināt uzņēmumus 5 nominācijās – Lielākais nodokļu maksātājs, Lielākais darba devējs, Sociāli atbildīgs uzņēmums, Gada lauksaimnieks un Gada jaunais komersants.

LPR Attīstības padomes un Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele aicina visus aktīvi līdzdarboties konkursa norisē, jo tiesības izvirzīt pretendentus tiek dota jebkuram iedzīvotājam, organizācijai, uzņēmumu kolektīvam, komersantam, biedrībai, iestādei un pašvaldībai.

Konkurss norisinās jau otro gadu un 2014.gadā konkursa uzvarētāji tika izvēlēti no 30 pieteikto pretendentu skaita. Apbalvošana notika Latvijas valsts svētku dienā 18.novembrī Rēzeknes pilsētā – Latgales vēstniecībā GORS svētku pasākuma laikā, kur balvas tika sadalītas sekojoši:

Lielākais nodokļu maksātājsAS Preiļu Siers - viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem valstī, lielākais siera ražotājs un eksportētājs Latvijā, nodarbināti vidēji 300 strādājošie, 95% produkcijas tiek eksportēta, vienīgais populārās siera šķirnes "Čedars" ražotājs Latvijā un Baltijā;

Lielākais darba devējsSIA Antaris – daudznozaru uzņēmums, kas darbojas konditorejas izstrādājumu ražošanas sektorā („Mora”), mazumtirdzniecībā (Saules veikals), tūrismā (Atpūtas parks SILENE), nodarbināto skaits katru gadu palielinās un 2013.gadā vidējais darbinieku skaits sastādīja 668 cilvēkus;

Sociāli atbildīgs uzņēmums – SIA Z-Light – darbojas augsto tehnoloģiju jomā, ražojot optiskās stikla šķiedras. Uzņēmums vairāku gadu garumā Līvānu novadā ir lielākais mecenāts jauniešu izglītības jomā, kopš 2004.gada uztur stipendiju fondu jauniešu studijām.

Gada lauksaimnieks – Z/S Vaicuļevas – saimniecība atrodas Krāslavas novada Indras pagastā un saimnieko kopš 1995.gada, uz šo brīdi apsaimniekojot 1400 ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības, specializējas graukopībā, ražo arī linu eļļu;

Gada jaunais komersants – SIA Austrumlatvijas koncertzāle – Latgales vēstniecība GORS ir pilnīgi jauna akustiska koncertzāle, daudzfunkcionāls centrs Rēzeknē, kurš patlaban ir viena no nozīmīgākajām kultūras būvēm ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Tikai 2013 gadā uzņēmums spējis organizēt 119 pasākumus, no kuriem 77% bija koncerti un izrādes, bet reģistrēto apmeklētāju skaits sniedzas gandrīz līdz 100 tūkstošiem.

 

Šogad izsludinātā konkursa nolikums ir papildināts ar noteikumu punktu, kas liedz 2014.gada uzvarētājiem pieteikt savu dalību tajā pašā konkursa nominācijā.

Konkursa nolikums un pieteikšanās anketas ir skatāmas un lejuplādējamas Latgales reģiona portālā www.latgale.lv, kā arī reģiona pašvaldību mājas lapās. Aizpildītas anketas līdz 30.10.2015. ir jānogādā  Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrā  Daugavpilī, Saules ielā 15 (LV-5401) personīgi, pa pastu vai sūtot elektroniski uz e- pasta adresi luc@latgale.lv.

PIETEIKUMA ANKETA

Nolikums


Ziņu sagatavoja

Andris Kucins

Latgales plānošanas reģiona

LUC komercdarbības konsultants




Atpakaļ