Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-09-2015

Olga Linkune: „Man patīk iepriecināt sevi un citus” (VIDEO)


Mēs turpinām iepazīstināt Daugavpils iedzīvotājus un visus skaistuma cienītājus ar ikgadējā pilsētas vasaras apstādījumu noformējuma konkursa uzvarētājiem. Augstāko apbalvojumu saņēmēju četriniekā ir ierindojusies arī Olga Linkune. Atgādinām, ka apbalvošanas ceremonija norisinājās 4. septembrī Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē. Olga uzvarēja nominācijā „Individuālo dzīvojamo māju puķu dobju un ēkām piegulošo teritoriju, pagalmu labiekārtojuma noformējums”. Par konkursa komisijas pareizo izvēli mēs varējām pārliecināties, piebraucot pie viņas mājas. Visapkārt bija jūtama saimnieku viesmīlība un izdoma. Parasti par suņa klātbūtni brīdina draudīgs mājdzīvnieka foto, bet šeit – simpātisks un gluži labsirdīgs purniņš. Piemājas teritorija pārsteidza ar mazo arhitektūras formu, ziedu un skujkoku, tai skaitā arī augļus ražojošu augu dažādību. Sarunā Olga pastāstīja, ka pagājušajā gadā arī piedalījās konkursā, taču ieguva tikai trešo vietu savā nominācijā. Viņa uzskata, ka šogad uzvaru atnesa ziedu nomaiņa. Iepriekš viņa bija aizrāvusies ar petūnijām.

Savas mīļākās puķes Olga piedāvāja Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” direktorei, un viņa tās pieņēma ar pateicību.

Šķiet, ka par saviem augiem viņa var stāstīt stundām ilgi: katram ir savs rašanās un izdzīvošanas stāsts. Saka, ka kaimiņi esot pārliecināti par to, ka viņai ir palīdze, taču tā nav tiesa. Vai tad tuviniekus var uzskatīt par palīgiem no malas? Protams, nē. Mūsu jautājums par mēslošanas līdzekļiem Olgu pārsteidza: „Redz, kur tie lidinās,” teica Olga, norādot uz  baložu baru. Viņas vīrs ir pazīstams baložu audzētājs. Baložus viņi labprāt aizdod pilsētas pasākumiem, kāzām, baznīcas svētkiem. Putni ir īpaši trenēti, tāpēc vienmēr atgriežas mājās. Pēc ēšanas tiem patīk atpūsties, tāpēc, lai mēs varētu tos apskatīt, saimniekam nācās padzīt baložus no to iesildītajām vietiņām.

Piemājas teritorijas iekārtojums pārsteidza ar lakonismu. Augu ir daudz, taču teritorija neizskatās pārblīvēta. Tieši pretēji, tā ir plaša, vietas pietiek ne tikai ziediem, bet arī dārzeņu kultūrām. Kartupeļi, gurķi, tomāti viņiem ir pašmāju. Ja saimniece pati neparādītu, mēs pat neuzminētu, kur tas viss aug. Parastu aku vai pat kanalizācijas lūku var viegli pārvērst par mākslas objektu, kas priecē visus.

Olga aicina visus pilsētniekus uzturēt kārtībā, apzaļumot un izrotāt savu īpašumu. Jo tādējādi pilsēta kļūst krāšņāka, bet cilvēki – labestīgāki.  Mēs atvadījāmies ar vēlmi atgriezties nākošgad: Olga noteikti izdomās un nodemonstrēs kaut ko jaunu.

 




Atpakaļ