Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-09-2015

Nāc un piedalies: Daugavpilī norisinās Veselības nedēļa (VIDEO)


21. septembrī Daugavpilī sākas Eiropas Veselības nedēļa. Mūsu pilsētā tā notiek otro reizi ar Latvijas Tautas sporta asociācijas atbalstu. Šogad programma ir ļoti daudzveidīga un bagāta ar dažādiem pasākumiem gan pieaugušajiem un bērniem, gan sportistiem un aktīvas atpūtas  un veselīga dzīvesveida cienītājiem. Pasākumi norisināsies gan telpās, gan arī atklātos laukumos. Bērnu un jaunatnes sporta skola aicina uz atvēro durvju dienu un piedāvā iespēju apmeklēt treniņus 11 sporta disciplīnās, pašiem tajos piedalīties un reģistrēties pulciņiem un sporta sekcijām. Veselības nedēļas ietvaros norisināsies vesela virkne sacensību, tai skaitā svētdienas Latvijas čempionāts duatlonā jaunajā trasē Stropos.

22. septembrī plkst. 14:00 Vienības laukumā sāksies zibakcija ar lecamauklām. Šeit pat notiks arī alternatīvo transportlīdzekļu maratons par godu Pasaules dienai bez auto, kas tiek atzīmēta tieši 22. septembrī. Maratona dalībnieki dosies uz cietoksni, kur visneparastāko transportlīdzekļu īpašniekiem tiks pasniegtas balvas. Par Veselības nedēļas kulmināciju kļūs 50. skrējiens „Daugavpils – Mežciems”, kas ir senākais skrējiens Latvijā. Jubilejas skrējienam, kas ir veltīts saiknei starp vēsturi un mūsdienām, tiks dots starts pilsētas centrālajā laukumā sestdien, 26. septembrī, plkst. 12:30. Reģistrēties skrējienam varēs sacensību norises dienā no plkst. 10:00 Latviešu kultūras centrā. Bērniem tiks organizēts viena kilometra skrējiens apkārt Dubrovina parkam. Tautas skrējiena dalībniekiem būs jāveic 5 km distance. Skrējiena maršruts ies pa Parādes un Daugavas ielu, caur Mihaila vārtiem un apkārt Marka Rotko Mākslas centram.  Skrējiena distancē pirmo reizi tiks iekļauta pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma pērle - Daugavpils cietoksnis. Pieaugušo elites grupas skrējējiem  piedāvāta 10 km (viens pilns aplis pa ielām un apkārt cietoksnim) un 18 km (trīs pilni apļi apkārt cietoksnim) distance. Atpakaļceļš vedīs cauri gājēju tunelim pa promenādi gar dambi līdz Dubrovina parkam, pa Rīgas ielu, un skrējiens finišēs pie ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ēkas. Jubilejas skrējiena organizatori – Daugavpils pilsētas domes Sporta pārvalde un Jaunatnes departaments – ir parūpējušies par to, lai pat skrējēju ekipējums būtu atbilstošs vēsturiskajam notikumam: sākot ar sporta krekliem ar vēsturisko logotipu, līdz pat medaļām.

Skrējienā var piedalīties arī komandas četru cilvēku sastāvā. Dalībniekiem, it īpaši jubilejas skrējiena uzvarētājiem un godalgotu vietu ieguvējiem, organizatori ir sagatavojuši daudz dāvanu. Detalizēta Veselības nedēļas programma ir pieejama pilsētas Domes un Sporta pārvaldes mājas lapās. Sporta pārvaldes interneta mājas lapā skrējienam ir atvēlēta īpaša sadaļa „Daugavpils - Mežciems”. Šeit var iepazīties ar dalības noteikumiem, maršrutu shēmām, individuālo un komandu pieteikuma formām. Anketu var aizpildīt un nosūtīt pa elektronisko pastu. Pieteikumus dalībai skrējienā Sporta pārvalde pieņems līdz 25. septembrim (ieskaitot).

 




Atpakaļ