Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-09-2015

Pieturvietu nojumes tiek remontētas, soliņi - siltināti (VIDEO)


Soliņu stāvoklis sabiedriskā transporta pieturvietu nojumēs radīja daudz pārmetumu no pilsētas iedzīvotāju puses. Līdz ar aukstā laika tuvošanos problēmas aktualitāte ievērojami pieauga. Lieta tāda, ka tie ir izgatavoti no metāla, un ziemā tos izmantot praktiski nav iespējams, taču padzīvojušiem cilvēkiem vai invalīdiem, vecākiem ar maziem bērniem ir grūti nostāvēt kājās pat dažas minūtes. Ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes, Daugavpils pašvaldība pieņēma lēmumu siltināt soliņus. Pēc Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījuma darbus veic Daugavpils pašvaldības uzņēmums „Labiekārtošana - D”.

Pieturvietu soliņi tiek siltināti tajās vietās, kur ir vislielākais pasažieru skaits, kā arī pilsētas mikrorajonos, kur dzīvo visvairāk cilvēku ar īpašām vajadzībām. Uz šo brīdi darbi ir pabeigti desmit nojumēs, vēl tikpat vietās darbi turpinās. Spriežot pēc atsauksmēm, pasažieri ir apmierināti.

Vienlaicīgi tiek veikti remontdarbi 24 pieturvietu nojumēs, kuras uzstādīja un apkalpoja ārzemju kompānija.  Aizejot no Latvijas tirgus, tā bez maksas nodeva tās pilsētai. Kā rāda apsekošanas rezultāti, daudzas nojumes ir sliktā stāvoklī: dažas ir sadauzījuši vandāļi, citas ir novecojušas un metāla konstrukcijas ir sarūsējušas.

Pilsētas attālākos rajonos stikla nojumes tiek nomainītas pret ne tik estētiskām, taču izturīgākām pret vandāļiem. Remontdarbus pabeigs šogad.

 




Atpakaļ